Webcollection
Image default
Aanbiedingen

Bedrijfsfotograaf Zwolle

STUDIOVHF klimt omhoog in Zwolle

De marketingcommunicatie hoort altijd vooruit te lopen op de commerciële prestaties van een bedrijf. Daar is het immers voor bedoeld. Online marketing speelt hierin een belangrijke rol, zeker voor kleine zelfstandigen als fotografen. Het internet is de aangewezen plek om potentiele opdrachtgevers kennis te laten maken met het portfolio. Het pro-actief met je portfoliomap langs de deuren gaan van reclamebureau’s, marketing afdelingen en uitgevers is grotendeels vervangen door het pro-actief zorgen dat je gevonden wordt als men een fotograaf zoekt. De Zwolse Fotograaf Vincent Hartman van STUDIOVHF is begonnen met de fotografie in de analoge periode.


 

(contactafdrukken van een modelserie op locatie)

Opdrachten kwamen destijds binnen via persoonlijk netwerk en doelgroep gerichte direct mail. De papieren mailings werden geschreven volgens het zogenaamde AIDA principe (Awareness, Interest, Desire, Action) en keurig nagebeld. De overgang van analoge fotografie naar digitaal heeft hij grotendeels gemist omdat hij een uitstapje maakte in zijn cariere in internationale marketing en sales. Bij de terugkeer naar het fotografie vak had hij geen beschikking meer over een marketing communicatie afdeling die voor zijn online presence konden zorgen en startte hij de ‘steep learning curve’ in online marketing. Websites werden gebouwd met behulp van template systemen speciaal voor fotografen, socialmedia accounts werden aangemaakt en de site werden overal en nergens aangemeld. Fotograaf Zwolle zag zijn sites zo langzamerhand klimmen in en zoekresultaten en dit leverde direct aanwijsbare opdrachten op. Zij eerste site ‘vincenthartmanfotografie.nl’ is inmiddels een gevestigde url en goed vindbaar op algemene fotografie gerelateerde zoekwoorden. De site is sinds de loskoppeling van de zakelijke fotografie uitsluitend gericht op de particuliere markt. De goed rankende url’s met zakelijke fotografie zijn via 301’s doorgelinkt naar de site van STUDIOVHF.

Fotostudio Zwolle

STUDIOVHF is een kleine fotostudio in de regio Zwolle die zich richt op bedrijfsfotografie in de breedste zin van het woord. De studio richt zich op algemene bedrijfsfotografie en heeft een aantal specialisaties zoals reclamefotografie, productfotografie en interieurfotografie. De site van STUDIOVHF kwam in februari 2014 online en scoort inmiddels uitstekend op die niche gerelateerde zoekwoorden. Artikel marketing via platforms zoals ZipZoo hebben daar een belangrijke rol in gespeeld en nog steeds wordt dit platform met enige regelmaat gebruikt om zoekresultaten duurzaam bij te sturen. Het associeren van STUDIOVHF met Fotostudio Zwolle bijvoorbeeld, maar met name ook de belangrijkste algemene zoekterm Fotograaf Zwolle. Deze laatste term heeft een behoorlijke concurrentie van voornamelijk sites voor particuliere fotografie van zogenaamde publieksfotografen, maar wordt ook gebruikt door potentiele opdrachtgevers voor zakelijke fotografie. Inmiddels staat STUDIOVHF bij de eerste 10 resultaten en nu wordt het zaak die positie uit te bouwen en te stabiliseren.

Fotografie Zwolle

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de fotografie. Mocht u dus zo ver gekomen zijn dit allemaal te lezen, dan nodig ik u van harte uit om ook het portfolio fotografie eens te bekijken.