Webcollection
Image default
Aanbiedingen

Hoe moet een werknemer een poloshirt dragen?

Als bedrijf bent u op zoek naar bepaalde werkkledingstukken voor de werknemers. Bedrijfskleding en werkkleding moet er voor zorgen dat een werknemer veilig, comfortabel en netjes kan werken. Dit is ook de reden dat een poloshirt een steeds populairder werkkledingstuk is geworden. Een poloshirt kan namelijk netjes zijn, casual zijn en is zeer comfortabel. Verder kun je ook een polo bedrukken met logo of met een andere tekst. Dit is vooral handig voor bijvoorbeeld schilders, timmermannen of bouwvakkers. Nu zijn poloshirts dus mooi om aan te schaffen, maar het is wel belangrijk dat deze kledingstukken op de juiste manier gedragen worden. Als bedrijf is het ook handig om bepaalde instructies te geven aan de werknemers om de positieve effecten van een polo te behouden.

Geen shirt onder polo

Iets wat een absolute no-go is, is het dragen van een shirt onder de polo. Een shirt onder een polo zorgt sneller voor plooien en voor een rommelige uitstraling. Een shirt onder de polo zorgt ervoor dat een polo zijn pasvorm verliest. Als een werknemer echt een shirt onder de polo wilt dragen moet het een zeer strak shirt zijn.

Het kraagje

De polo staat bekend om zijn kraagje en het kraagje is ook belangrijk voor de algemene uitstraling van het kledingstuk. Iets wat absoluut een no-go is, is het dragen van een polo met een kraagje rechtop. Dit ziet er gewoon niet uit en alle mooie voordelen van een polo verdwijnen hierdoor. Als een werknemer dit doet al bescherming voor de zon hoeft dat nog niet zo erg te zijn, maar geef dan wel aan dit zo min mogelijk te doen.

Polo in de broek of los?

Er zijn twee manieren waarop een werknemer zijn of haar polo kan dragen. Deze twee manieren zijn het in de broek doen of het los dragen van de polo. Beide manieren zijn op zich prima, maar hebben wel beide een ander voordeel en zijn voor andere gelegenheden bedoeld. Een polo in de broek wordt vaak gezien als een zeer nette look en is handig voor luxe gelegenheden of bijvoorbeeld het lunchen met zakenrelaties. Het dragen van een polo los wordt weer meer gezien als een casual uitstraling. Het is mooi om dan een spijkerbroek te dragen onder deze polo met bijvoorbeeld sneakers. De polo is los casual, maar laat de polo niet verder dan de gulp komen. Dit komt namelijk ook niet mooi over.

Knopen

Voor een casual uitstraling wordt vaak gekozen om wat knoopjes los te houden. Voor een wat luxere uitstraling wordt er gekozen om een polo volledig dicht te maken. Wat absoluut niet moet worden gedaan is alle knoopjes open. Het onderste knoopje moet eigenlijk altijd wel dicht zijn, want anders komt een polo niet mooi meer over.

Wassen

Naast het dragen van een polo zijn er ook bepaalde instructies voor het wassen en strijken van een polo. IN veel gevallen staan er bepaalde instructies op de labels op de polo. Het is belangrijk dat een werknemer zich daar aan houdt. Verder is het ook een tip om de polo binnenstebuiten te doen als iemand deze in de was doet. Zo houdt de werknemer de polo zolang mogelijk mooi. Verder is het ook belangrijk dat kleur bij kleur wordt gewassen om de kleuren van de polo te behouden.