Webcollection
Image default
Aanbiedingen

Tips om de energiekosten van je huis te verlagen

Tips om de energiekosten van je huis te verlagen 

Het is geen geheim dat energiekosten een flinke hap uit je budget kunnen nemen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige strategieën die je kunt gebruiken om de energiekosten van je huis te verlagen en geld te besparen. Laten we eens duiken in een paar van de beste tips om je te helpen besparen op je energierekening.

 

Raamfolie 

De ramen in je huis kunnen verantwoordelijk zijn voor wel 30% van het warmteverlies in de wintermaanden, en wel 40% van de warmtewinst in de zomermaanden wanneer de temperaturen hoog zijn. Raamfolie is een uitstekende manier om de temperatuur te regelen en je huis het hele jaar door comfortabeler te houden. Raamfolie helpt ook om meubels, gordijnen, tapijten en andere voorwerpen in je huis te beschermen tegen verkleuring door UV-straling.

 

Isolatie 

Goede isolatie is onmisbaar als je je energiekosten laag wilt houden. Isolatie helpt voorkomen dat warme lucht in de winter ontsnapt, koele lucht in de zomer, en vocht het hele jaar door je huis binnenkomt. Controleer op tekenen van schade of lekkage rond deuren en ramen, en kijk of er kieren of barsten zijn waardoor lucht kan ontsnappen of binnenkomen. Door deze plekken af te dichten met kit of uitzetschuim kun je de temperatuur in je huis op peil houden en de energiekosten aanzienlijk verlagen.

 

Verlichting 

Een andere goede tip om je energiekosten te verlagen is om overal in huis gloeilampen te vervangen door LED-lampen. LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder elektriciteit dan traditionele lampen, terwijl ze evenveel licht geven en bovendien langer meegaan! Overweeg dimmers te installeren, zodat je de lichtsterkte kunt aanpassen aan de sfeer die je wilt creëren. En vergeet de buitenverlichting niet! Door buiten bewegingsgeactiveerde lampen te installeren kun je indringers afschrikken en tegelijkertijd het elektriciteitsverbruik verminderen als ze niet in gebruik zijn. 

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/