Webcollection
Image default
Adverteren

Nieuwe kantoorinrichting

Na verloop van tijd is er in elke kantoorruimte behoefte aan nieuwe meubelen. Iedereen wil dat dit natuurlijk zo goedkoop en efficiënt mogelijk gebeurd. Alleen wil niemand op een houten bureaustoel werken. Houten bureaustoelen zitten gewoon niet lekker en zorgen er op korte termijn al voor dat de hoeveelheid en de kwaliteit van het werk achteruit gaan. Het is voor een werkgever dus belangrijk om voor goede kantoormeubelen te zorgen voor zijn medewerkers. Hoe zoek je nu de balans tussen goedkoop en goed genoeg om op te werken?

Allereerst is het belangrijk om te wijzen op de vergaande doorwerking van het effect van de werkplek op de werknemer. Het effect van een houten bureaustoel snapt iedereen, maar het effect van een goedkope bureaustoel, waar je geen goede werkhouding hebt snapt niet iedereen. Door het aannemen van een slechte werkhouding kun je niet alleen last krijgen van bepaalde lichaamsdelen, maar door de verkeerde houding kun je ook niet optimaal werken.

Er zijn verschillende adviesbureaus die bedrijven willen helpen met het adviseren over een goede werkhouding voor het personeel. Een deel van dit advies gaat vaak over de kantoorinrichting. Het is namelijk van heel groot belang dat een werknemer een ergonomisch bureaustoel heeft en een in hoogte verstelbaar bureau. Dit maakt een heel groot deel uit van hoe de werknemer zich voelt tijdens zijn werk.

Het tweede punt is hoe je de bureaustoel en het bureau instelt. Deze twee punten zijn samen belangrijk omdat ze er samen voor zorgen dat de situatie voor de werknemer beter wordt.

Voor een werkgever lijkt het vaak dat deze dingen niet nodig zijn omdat ze meer geld kosten en niets opleveren, maar door op deze manier met medewerkers om te gaan krijgen ze veel later klachten en soms helemaal niet. Het indirecte voordeel voor de werkgever is minder ziekteverzuim onder de medewerkers en minder aandacht voor bijvoorbeeld rugklachten.

Voor meer info : https://www.bnrkantoor.nl/