Voel u veilig en op uw gemak in eigen huis met personenalarmering

Met personenalarmering kunnen veel gevaarlijke en risicovolle situaties worden voorkomen bij ouderen in huis. Dankzij dit alarmapparaat wordt er namelijk snel ingegrepen in het geval dat er iets misgaat of gebeurt in huis. Zo kan het voorkomen dat u plotseling onwel wordt of dat u valt. In zulke gevallen kan bijvoorbeeld een valalarm u helpen. U kunt kiezen voor een polsalarm, een alarm om de hals of een alarmapparaat dat ergens in uw woning wordt geïnstalleerd. Dit alarm maakt het mogen voor u om te allen tijde contact op te nemen met een zorgcentrale. Daar zitten hulpverleners voor u klaar om u te helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, zorgt ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen.

Personenalarmering met eigen zorgcentrale die 24 uur per dag beschikbaar is

Bij de installatie van een valalarm of personenalarmering is het belangrijk dat u deze in contact brengt met een persoon die snel kan ingrijpen mochten er zich gevaarlijke situaties voordoen. Dat kunnen uw partner, vrienden, familie of andere mantelzorgers zijn. Het is echter ook mogelijk om een personenalarmering systeem te laten installeren dat u direct doorverbindt met een zorgcentrale. Op deze zorgcentrale zijn professionele hulpverleners aanwezig die u goed kunnen helpen. Zij hebben voldoende kennis en ervaring om goed te beoordelen welke hulp er het beste kan worden ingeschakeld. In geval nood zullen zij de hulpdiensten inschakelen. Wanneer de situatie minder ernstig is, kan een mantelzorger worden ingeschakeld. U bent altijd veilig op deze manier. Het personenalarm of valalarm waarschuwt de zorgcentrale meteen.

Leefstijlmonitoring als alternatief voor personenalarmering

De technische ontwikkelingen van vandaag de dag brengen veel voordelen met zich mee. Zo zorgen appraten als personenalarmering en een valalarm ervoor dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Zo is er het valalarm voor wanneer u ten val komt en een mobiele personenalarmering voor wanneer u de deur uit bent en er een gevaarlijke situatie ontstaat. Ook bestaat er leefstijlmonitoring. Dit is een mooi alternatief voor alleenstaande ouderen waarvoor gewone personenalarmering niet geschikt is. Daarbij wordt een personenalarm gedragen, bijvoorbeeld om de hals of pols. Sommige ouderen willen of kunnen dit niet. In dat geval is leefstijlmonitoring ideaal. Er worden bewegingsmelders in huis geplaatst, die gevaarlijke situaties meteen signaleren. Mantelzorgers kunnen via dit systeem van personenalarmering alles goed in de gaten houden. Een personenalarm of valalarm is dan niet langer nodig.

Voor meer info :