Webcollection
Image default
Auto

Auto uitlijnen

edereen weet waarom we de auto brengen naar de apk-keuring. Maar weet jij ook waarom het belangrijk is om de auto uitlijnen. Hier onder lees je alles over het uitlijnen van de auto.

Waarom moet je de banden uitlijnen?

De belangrijkste reden om een auto uitlijnen is voor de wegligging. Ook slijten de banden gelijkmatig als de auto goed is uitgelijnd. Als de banden niet goed zijn uitgelijnd kan je sneller slijtage krijgen en je verbruikt meer benzine. Dit al reden genoeg om de banden te checken. 

Hoe doen ze dat?

Bij de auto uitlijnen gaat het om het afstellen van de wielstanden. De wielstanden worden gemeten in graden. Er wordt gekeken naar het type auto en wat de fabriek aan raad. Zo weet de fabriek welke wielstand jouw auto het beste presteert. Dit gaan ze aanpassen op de burg.

Leuk weetje: bij de apk-keuring worden de banden ook gecontroleerd op de auto uitlijnen.

Hoe weet je of de banden uitgelijnd moeten worden?

Er is een truckje om erachter te komen of jouw banden moeten uitgelijnd worden. Als jij je stuur loslaat moet de auto recht door blijven rijden als hij een beetje naar rechts of links afwijkt mag je auto uitgelijnd worden. Daarnaast is het ook belangrijk om goed na te denken over het juiste autostoeltje

Voor meer info : https://www.vdveenautogroep.nl/auto/remblokken-vervangen/