Webcollection
Image default
Auto

Bedrijfsauto leasen met operational lease

Een bedrijfsauto leasen is natuurlijk een hele stap. Je gaat een leasecontract aan voor een bepaalde periode, en dit betekent dat je ook een financiele verplichting voor deze periode aan gaat. Een leasecontract mag namelijk niet vroegtijdig verbroken worden en je krijgt een boete opgelegd wanneer je dit wel doet. In sommige gevallen worden hier wel uitzonderingen op geboden door de leasemaatschappijen. Een bedrijfsauto leasen is dan ook iets waar je waarschijnlijk van tevoren goed over na hebt gedacht. De kans is aanzienlijk dat je als ondernemer voor operational lease kiest, de meest populaire leasevorm onder bedrijven.

Met operational lease een bedrijfsauto leasen

Wanneer je kiest voor operational lease om een bedrijfsauto te leasen, dan gaat het om het leasen van een nieuwe bedrijfsauto. Je kunt deze in de meeste gevallen ophalen bij een garage, bij de locatie van de leasemaatschappij of de auto wordt afgeleverd op het door jou aangegeven gewenste adres. Er staan dan nog maar weinig kilometers op de teller, uitsluitend van de eventuele rit die de bedrijfsauto naar de locatie heeft gereden. Je leaset dus echt een nieuwe auto. Bij operational lease is het zo dat de meeste verantwoordelijkheden over de bedrijfsauto bij de leasemaatschappij blijven liggen. Dit levert je enkele belangrijke voordelen op.

Voordelen van operational lease

Als je een bedrijfsauto gaat leasen met operational lease, dan kies je voor enkele voordelen. Zo heb je natuurlijk niets te maken met de kostenpost voor afschrijving van de bedrijfsauto en ook de kosten voor reparaties, verzekeringen, onderhoud en belastingen zijn bij de maandprijs inbegrepen. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto en na de leaseperiode lever je deze dan ook weer in. Je hoeft de bedrijfsauto dan ook nooit op de balans van je onderneming te laten verschijnen. Je hebt er dus financieel weinig omkijken naar.

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/