Webcollection
Image default
Auto

Een laadpaal thuis voor je elektrische auto

Laadpaal thuis

Elektrische auto’s ze worden steeds populairder en steeds meer automerken maken elektrische auto’s. wat je dus al begrijpt een elektrische auto is een auto die volledig op elektriciteit rijd en dus niet op fossiele brandstoffen. Wel zijn er hybride auto’s, deze auto’s rijden onder een bepaalde snelheid elektrisch en boven die snelheid rijdt de auto op een fossiele brandstof. Wel kun je bij een hybride auto instellen dat hij volledig elektrische rijdt. Een hybride verbruikt dus al minder brandstof dan een auto die volledig op benzine of diesel rijdt. Een hybride auto kan zichzelf opladen wanneer er geremd wordt, een elektrische auto doet dit niet, deze moet je net als je accu van je telefoon of laptop opladen.

Je auto thuis opladen aan de laadpaal

Het opladen van de elektrische auto wordt gedaan via een laadpaal. Aan de laadpaal kan een kabel vast zitten maar vaak moet je je eigen laadkabel aan de auto koppelen en het andere uiteinde koppelen aan het laadstation. Bij iedere auto zit de aansluiting van de auto voor de kabel op een andere plek bij de ene auto zit deze aan de voorkant van de auto en bij de andere auto zit deze aan de zijkant geplaatst. Ben je in bezit van een elektrische auto dan heb je waarschijnlijk ook een laadpaal thuis.

Een laadpaal thuis kan op verschillende manieren geplaatst zijn. Er kan gewoon letterlijk een paal in je tuin of oprit worden geplaatst, maar ook kan de laadpaal aan de muur vast zijn geplaatst, of juist weg zijn verwerkt in de grond dat je alleen de laadpaal thuis ziet wanneer deze ook daadwerkelijk in gebruik is.

Voor meer info : http://reithpower.nl/laadpaal/