Webcollection
Image default
Auto

Goedkoop auto leasen en je schadevrije jaren

Een auto leasen krijgt steeds vaker de voorkeur wanneer er een keuze gemaakt moet worden tussen een auto leasen of een auto kopen. Goedkoop auto leasen behoort dan ook tot de mogelijkheden en in bepaalde situaties is leasen aanzienlijk voordeliger dan kopen. Dit is natuurlijk van diverse factoren afhankelijk, zoals het soort auto dat je gaat leasen en onder welke vorm je gaat leasen. Als je kiest voor private lease dan kan je goedkoop een auto leasen die helemaal nieuw is. Bij financial lease voor particulieren gaat het vaak om een tweedehands auto die je leaset. Deze is goedkoper per maand en is jouw eigendom. De private lease auto wordt nooit jouw eigendom.

Goedkoop een auto leasen die je niet zelf verzekert

Als je kiest voor goedkoop een auto leasen, dan zit de verzekering van de auto bij het maandbedrag in berekent. Dit betekent dat je de verzekering niet zelf regelt, maar dat de leasemaatschappij dit voor je doet. Heeft dit dan gevolgen voor je schadevrije jaren die je hebt opgebouwd? Ja, dat heeft zeker gevolgen. Het is namelijk zo dat de jaren waarin je leaset niet automatisch in het Roydata register worden geregistreerd als schadevrije jaren. Schadevrije jaren zijn maar drie jaar geldig. Als je dus langer dan drie jaar leaset, en daarna weer een eigen auto koopt, dan staan je schadevrije jaren op 0.

Moet je echt op 0 beginnen met je schadevrije jaren?

Goedkoop een auto leasen is dus aantrekkelijk, maar heeft wel gevolgen voor je schadevrije jaren. Echter, het betekent niet per definitie dat je weer met 0 schadevrije jaren moet beginnen met verzekeren. Je kan van de leasemaatschappij een leaseverklaring krijgen waar je schadevrije jaren op vermeld staan. Echter, een verzekeringsmaatschappij is niet verplicht om deze ook als zuivere schadevrije jaren te zien.

Voor meer info : http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe of wat moet u te weten bij het importeren van een auto

Wiellagers controleren en vervangen

Volkswagen Kever onderhouden