Webcollection
Image default
Auto

Lease auto wordt goedkoper in Nederland

Wil jij een andere auto en twijfel je nog of je een auto zal kopen of zal gaan leasen? Dan vind je het waarschijnlijk interessant om te weten dat de lease auto in ons land steeds goedkoper wordt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het aanbod. Op de eerste plaats wordt het aanbod lease auto’s namelijk steeds verder uitgebreid met modellen die tegen een goedkope prijs te leasen zijn, omdat ze gewoonweg ook voordeliger in aanschaf of kleiner zijn. Daarnaast heeft ook de oplopende concurrentie te maken met het feit dat de lease auto steeds goedkoper wordt in Nederland.

Hoe goedkoop is een lease auto?

Lease auto’s zijn er in de meest uiteenlopende soorten. Zo kan je kiezen voor een gezinsauto, maar ook voor een kleine auto wanneer je hier voldoende aan hebt. Hoe groter de auto die je kiest, hoe duurder deze per maand is. Door dus te kiezen voor een klein model auto, zoals bijvoorbeeld een Peugeot 107, een Hyundai i10 of een Toyota Aygo, kies je voor een lager maandbedrag dan wanneer je kiest voor een groter model auto. Tegenwoordig kun je al een auto leasen voor nog geen 150 euro per maand. Hier zitten alle kosten bij inbegrepen, behalve de kosten voor je brandstof.

Is een lease auto goedkoper dan een auto kopen?

Dit is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. Een lease auto hoef je niet ineens te betalen. Je betaalt hier maandelijks een leaseprijs voor, terwijl je een groot bedrag ineens uit moet geven als je een auto koopt. Daarnaast zijn bij de leaseprijs ook de kosten voor reparatie en onderhoud meegenomen. Wanneer je zelf een auto hebt, dan moet je de garagekosten voor reparatie en onderhoud zelf betalen. Hoe meer je eigen auto kapot is, hoe duurder deze wordt. Een lease auto zou dan ook goedkoper dan een eigen auto kunnen zijn. Dit is van meerdere factoren afhankelijk.

Voor meer info : http://www.leaseautocentrale.nl/

Gerelateerde artikelen

Volkswagen kwaliteit voor iedereen binnen bereik

Iedereen kan binnen 1 dag zijn autotheorie halen

Meer weten over het track and trace systeem?