Webcollection
Image default
Auto

Remblokken vervangen

Rondrijden met slechte remmen is natuurlijk enorm gevaarlijk. Het is daarom belangrijk dat je goed op let of je jouw remblokken moet vervangen. Maar, hoe merk je dat dan?

 

Waarom moet je je remblokken vervangen

Er zijn verschillende redenen waarom je je remblokken zou moeten vervangen wanneer je hoort dat er iets mis mee is. Een reden is dat wanneer je met versleten remblokken rondrijdt beschadig je de remschijven, maar wat een belangrijker punt: het kan zijn dat je in het geheel niet meer kan remmen.

Wanneer moet je je remblokken vervangen

Het is cruciaal dat je jouw auto regelmatig laat checken, zoals bij een APK of onderhoudsbeurt, daarbij worden de remblokken ook gecontroleerd. Ook kan je het achterhalen dat wanneer je remt, je auto een vreemd geluid maakt. Dit is vaak je remblok. De duur van je remblok verschilt met je rijgedrag, denk aan hoe snel je normaal gezien rijd en hoe hard je remt. Ook worden beide (links en rechts) remblokken vervangen, op die manier krijg je geen ongelijke remwerking.

Een remblok is niet goedkoop om te vervangen, maar wel belangrijk. Er zijn genoeg bedrijven die dit met kwaliteit en zorg voor je willen doen.

Voor meer info : https://www.vdveenautogroep.nl/auto/remblokken-vervangen/