Webcollection
Image default
Banen en opleidingen

Houd hier rekening mee bij het inhuren van een HR adviseur

Soms moet je het aangeven als je hulp nodig hebben. Wij mensen staan namelijk voor elkaar klaar, zeker in tijden waarin je hulp nodig hebt. In onze huidige samenleving zijn we namelijk allemaal heel erg gespecialiseerd, zeker als het gaat over beroepen. Er zijn ontelbaar veel studies en opleidingen die allemaal voorbereiden op hele specifieke beroepen later. Zo kan iedereen zijn eigen pad volgen en precies doen wat hij of zij leuk vindt. Toch is een negatief gevolg van al deze specialisatie, dat wij heel weinig algemene kennis hebben. We weten alles over ons eigen vakgebied, maar over de rest van de wereld weten we eigenlijk heel weinig. Dit betekent dat we elkaar nu echt heel hard nodig hebben.

 

Vooral als je net een eigen bedrijfje bent begonnen of die al een tijdje hebt, dan weet je hoeveel verschillende dingen jij moet kunnen om je startup succesvol te leiden. Er zijn waarschijnlijk ook dingen bij waar jij eigenlijk geen verstand van hebt. Is een van die dingen het managen van je personeel? Dan ben je hier op het juiste adres! Je kan namelijk gemakkelijk een consultant HRM inhuren voor hulp met je personeel. Dit bespaart je veel tijd, maar er zitten ook keerpunten hieraan.

 

Je moet er goed over nadenken of je het het geld waard vindt, het inhuren van een HR services is namelijk niet heel goedkoop, zeker als je er ook nog een software pakket bij wil bestellen. Hiernaast  krijgt je hoogstwaarschijnlijk te maken met het principaal-agent probleem. Jij bent de principaal, de opdrachtgever. Jouw belangrijkste doel is het maken van winst en het verminderen van de kosten. De agent is het bedrijf dat u inhuurt voor de HR services, zij hebben meer kennis maar hun doel is niet hetzelfde als die van jou; de principaal wil zo min mogelijk werken voor zoveel mogelijk veld. Door deze tegengestelde belangen loop je de kans om teveel te betalen voor de ingehuurde dienst.

Voor meer info : https://www.cbbs.nl/