Webcollection
Image default
Beauty en verzorging

Skincare: de belangrijkste basis

Om je huid lang mooi en gezond te houden is het van belang dat je hem de juiste verzorging geeft. Ga voor kwalitatieve skincare-producten, bijvoorbeeld van Toskani, en houd je routine goed vast. Dit is de belangrijkste basis voor iedere skincare routine.

Reinigen

Of je nu make-up draagt of niet, je huid wordt gedurende de dag behoorlijk vies. Dit vuil kan in je poriën gaan zitten, die hierdoor verstopt kunnen raken, wat oneffenheden kan veroorzaken. Gewone zeep is te agressief voor de huid van je gezicht. Ga daarom voor een goede cleanser speciaal voor het gezicht. Als je make-up draagt: reinig je gezicht dan twee keer. Een keer om de make-up te verwijderen en een keer om het overige vuil te verwijderen.

Hydrateren

Houd je huid strak en gezond door goed te hydrateren met een dag- en nachtcrème die je consistent aanbrengt. Als je geen hele droge huid hebt is een nachtcrème niet per se nodig. Een nachtcrème is namelijk hetzelfde als een dagcrème, maar dan vetter (in de nacht heeft je huid namelijk meer tijd om de crème op te nemen). Met een normale huid kun je gewoon twee keer per dag smeren met een dagcrème. Doe dit altijd na het reinigen van je gezicht.

Peelen

Ga oneffenheden te lijf door eens in de week te peelen met een peeling of scrub. Hiermee verwijder je dode huidschilfers en voorkom je dat deze poriën verstoppen. Let op: peelen is heel lekker, maar je moet dit absoluut niet elke dag doen. Overmatig peelen kan zelfs huidkanker veroorzaken. Houd het daarom bij één à twee keer per week.

Wees bewust van je huidtype 

Iedereen heeft een andere huid met andere eisen. Stel je skincare producten daarop af. Als je een droge huid hebt, ga dan voor een lekker vette crème, met een vette huid kun je beter voor een gel gaan die goed hydrateerd. Met een gemengde huid (dat wil zeggen: droge en vette zones) ga je voor een middenweg. Ook is het met een droge huid een minder goed idee om vaak te peelen, terwijl je daar met een vette of een gemengde huid juist ontzettend veel baat bij kan hebben.