Webcollection
Image default
Bedrijven

Duurzame rietdekkers

Rieten daken zijn duurzamer dan ooit. Doordat, zoals in bijna elke markt vandaag de dag, de innovatie in de markt van rietdekkers niet stil staat is nu elke stap van een rieten dak duurzaam, terwijl vroeger alleen het rieten dak duurzaam was. Zo is er bij de oogst van het riet rekening gehouden dat er zo min mogelijk vervuiling van natuur of lucht zal plaats vinden. Hier zal ook op gecontroleerd worden, omdat er ook wetten op vlak van duurzaam riet zijn gekomen. Vroeger werden er hele velden gekweekt met riet speciaal voor de aanmaak van rieten daken, ook deze stap is duurzamer geworden. Vandaag de dag proberen ze zoveel mogelijk riet te gebruiken, voor rieten daken, dat sowieso geoogst of weg gehaald moest worden voor de verjonging van bepaalde gebieden.

Daarnaast heeft een rieten dak nog meer duurzame voordelen. Zo houdt een rieten dak goed de warmte binnen in jouw huis, het is dus een goede isolator die daarnaast ook nog eens mooi uitziet. Bij huizen met normale daken van dakpannen gaat namelijk best veel warmte verloren via het dak, nu wordt er natuurlijk wel al veel isolatie in een dak gedaan vergeleken met vroeger toen ze gewoon het houten stel maakten en daar dakpannen oplegden. Wanneer je een rieten dak legt heb je dus eigenlijk je dak en isolatie in 1 geheel. Je hoeft niet nog extra isolatie in je dak te leggen van het pakket van riet is dik genoeg om jouw huis voldoende te isoleren.

Een iets minder duurzamere manier, maar ze kunnen vandaag de dag ook zorgen dat de onderste laag met kunstmatig riet bedekt wordt en alleen de bovenste laag met echt riet bedekt wordt. Op die manier kunnen bedrijven zoals Van den Bergh rietdekkers jouw rieten dak sneller leggen en heb je toch gewoon de look van een huis met een rieten dak. Het is maar net hoe duurzaam je het wilt hebben.

Voor meer info : https://www.rietwerk.nl/