Webcollection
Image default
Bedrijven

Een fijner ochtendritueel vinden

Je ochtend is een belangrijk moment van je dag. Hoe je je bed uitstapt, bepaalt voor een groot deel hoe je je voor de rest van de dag zult voelen, vandaar het spreekwoord ‘met het verkeerde been uit bed stappen’. Heb jij het gevoel dat je elke dag met je verkeerde been uit bed stapt? Dat kan het goed zijn om eens na te denken over je ochtendrituelen. Begin je wel een beetje rustig en positief aan je dag? Of ben je eigenlijk alleen maar aan het haasten en stressen?

 

Bedenk je je nu, eigenlijk moet ik altijd haasten, dan is daar een hele simpele oplossing voor. Zo simpel dat je er misschien in eerste instantie niet eens aan denkt: zet je wekker toch eens wat eerder. Een half uurtje meer of minder zal weinig uitmaken voor hoe uitgerust je bent en door dat beetje extra tijd voel je je waarschijnlijk een stuk beter wanneer je de deur uit stapt. Al dat haasten kost namelijk meestal meer energie dan dat half uurtje minder slaap!
Als je hoe dan ook altijd net te laat uitkomt met je ochtendplanning, doe dan gewoon alsof je eerder weg moet. Weet je van jezelf dat je altijd een kwartier te kort komt? Doe dan alsof je bijvoorbeeld om 8 uur weg moet in plaats van kwart over acht.

 

Neem de tijd om een lekker kopje koffie te drinken als je daar van houdt. Even een genietmomentje in de ochtend en je kunt alles aan! Veel mensen houden van cups voor nespresso of andere koffie cups. Zorg ook dat je goed ontbijt, want dit is de belangrijkste maaltijd van de dag.

 

Wil je je positiever voelen in de ochtend? Sta dan dankbaar op. Dit kun je doen door zodra je wakker wordt, drie dingen te bedenken waar je die dag dankbaar voor bent. Dit kunnen hele kleine dingen zijn, maar je zult merken dat je er een goed gevoel van krijgt dat misschien wel de hele dag blijft hangen.

 

Voor meer info : https://www.koffiecupster.nl

Gerelateerde artikelen

Professionele schilders kwaliteit bij Elco Verf

De zomer staat voor de deur

Waarom u een makelaar moet inschakelen