Webcollection
Image default
Bedrijven

Het begin van elk jaar

Aan het begin van elk jaar praten we er met zijn allen over, de gezondheidszorg. Om preciezer te zijn, de gezondheidsverzekering. We staan elk jaar namelijk wel weer voor een grote opgave, blijven we bij onze huidige verzekeraar of stappen we over. Elk jaar wordt de verzekering namelijk weer duurder en zijn we verplicht aan onszelf om uit te zoeken waar we voor de minste kosten een goede verzekering kunnen krijgen. De verschillen tussen alle verzekeringen worden op een rijtje gezet en de beste wordt uitgekozen. Daarnaast moet er ook worden gekeken welke dingen er allemaal aan en uit moeten worden gezet. Denk bijvoorbeeld aan de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering.

Al klaagt iedereen over de bedragen die we moeten betalen aan de verzekering, ze beseffen zich niet dat ze in het land wonen waar ze de beste gezondheidszorg van Europa kunnen krijgen. Nederlands staat volgens een Zweeds onderzoek namelijk op de eerste plek als het gaat om gezondheidszorg, dat zou je in sommige gevallen niet verwachten. In het onderzoek worden 36 verschillende Europese landen met elkaar vergeleken. Uit dit onderzoek blijkt ook dat in Bosnië-Herzegovina het slechtst scoort als het gaat om gezondheidszorg.

Wij in Nederland houden onze gezondheid ook heel goed in de gaten. Wij houden onze bloeddruk bijvoorbeeld zelf in de gaten door een bloeddrukmeter kopen. We houden daarnaast ook onze bloedsuikerspiegel in de gaten met behulp van een bloedsuikermeter. Daarnaast nemen we ook andere maatregelen. We gaan bijvoorbeeld vaak naar de huisarts om te controleren of alles goed gaat. Het wordt ook aangeraden dit jaarlijks te doen. Daarnaast letten we goed op wat we eten, we proberen zo gezond mogelijk te eten door bijvoorbeeld zo vaak mogelijk zelf te koken. We eten soms wel fastfood, maar dit doen we met mate. Ook vinden we het belangrijk om regelmatig te sporten.

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/