Webcollection
Image default
Bedrijven

Het herstellen van de oogleden

Het is tegenwoordig een van de meest uitgevoerde ingrepen bij de plastische chirurg; een ooglidcorrectie. Dat is niet zo vreemd, want het is een relatief kleine ingreep maar wel eentje met een groot resultaat. Bovendien is het ook een ingreep die voor veel mensen echt een enorme verlichting in klachten oplevert.

Hangende oogleden maken je moe en zorgen ook voor problemen zoals infecties en het niet goed kunnen dragen van een bril. Gelukkig is een ooglidcorrectie vergoeding mogelijk wanneer de ooglidcorrectie op medische indicatie gebeurt. Dit is echter wel meestal zo, omdat hangende oogleden misschien ook wel ontsierend zijn, maar vooral ook lastig en beperkend voor degene die er last van heeft.

Een ooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd aan de bovenste oogleden. Deze hangen over en leveren daarom ook in die zin de meeste klachten op. Mensen van wie de oogleden hangen, ervaren vaak verminderd oogzicht en zijn eerder vermoeid. Op grond van deze klachten is er dus gelukkig vaak een vergoeding vanuit het ziekenfonds mogelijk, omdat het direct de gezondheid beïnvloedt.

De operatie wordt altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de ogen een deel van het gezicht zijn en aangrepen aan het gezicht zijn soms riskant en moeten daarom door een specialist worden uitgevoerd. Het bovenooglidcorrectie herstel is ook relatief goed te doen. Mensen ervaren soms nog wel zwellingen en blauwe plekken aan de ogen, maar wanneer er goed wordt gekoeld na de ingreep kan dit ook al voor een deel worden ingeperkt. De meeste mensen kunnen na een ooglidcorrectie dan ook al vrij snel weer aan het werk zonder al teveel klachten.

Vaak kan een ooglidcorrectie ook onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Het is een tamelijk kleine ingreep, die bovendien ook best snel klaar is. Het blijft natuurlijk een operatie.

Voor meer info : http://faceland.nl