Webcollection
Image default
Bedrijven

Lekker naar Albufeira

Zo na de zomervakantie, ben jij misschien alweer toe aan een lekkere lastminute in portugal. Het goede nieuws is daarbij: er is meer dan genoeg keuze. Maar, als je dan toch graag een tip wil, neem het prachtige Albufeira dan ook mee in je overwegingen tussen al die lastminutes portugal. Als je nu graag uitgaat, meer een cultuursnuiver bent of een echte natuurmens bent: het kan er allemaal en meer! De stad heeft zoveel te bieden, voor jong én oud.

De stad heeft een ontzettend rijke geschiedenis, die zelfs teruggaat naar de tijd van de Romeinen, de eerste bewoners van Albufeira. Zij zetten de agricultuur en aquaducten neer die Albufeira tot een economische bloeiende stad maakten waar men nu nog van profiteert.

Bovendien is het gelukkig niet alleen maar druk in Albufeira. Er zijn meer dan genoeg mooie plekjes in de natuur waar je bij kunt komen. Helemaal niet ver van het centrum af, vind je een prachtig gebergte waar je veel groen vindt en even helemaal tot rust kunt komen. Ook de prachtig witte strangen zijn natuurlijk erg uitnodigend en worden dan ook uitgebreid bezocht door veel toeristen. Ook goed te doen zijn de grotten van Gruta de Xorina, waar je nog goed kunt terug zien waar de Portugezen zich verscholen voor de moren toen zij onder aanval stonden. Ook het Praia dos Aveiros is zeer zeker de moeite van het bezoeken waard. Hier kun je ook nog eens heerlijk diepzeeduiken.

Als duiken niet helemaal jouw ding is, maar het water wel, ga dan zeker eens op boottocht langs de prachtige kust van Albufeira. Hier zal je veel wilde dieren zijn, maar vooral ook veel dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Veel van deze dolfijnen zwemmen mee met de boten, waardoor je ze dus heel goed in hun natuurlijke leefomgeving kunt bewonderen.

Voor meer info : http://lastminuteportugal.nl/