Webcollection
Image default
Bedrijven

Orthodontie voor jong en oud

Als het goed is, kom je twee keer per jaar bij je tandarts voor controle. Zijn er problemen bij de ontwikkeling van je gebit, dan verwijst hij je door naar een speciale beugeltandarts: orthodontist kind. Dat gebeurt bij de meeste kinderen rond hun tiende of elfde jaar. De orthodontist kijkt naar de stand van de tanden en kiezen, maar ook naar de kaak in zijn geheel: sluiten boven- en onderkaak goed op elkaar, hoe verloopt het wisselen, is er voldoende ruimte voor alle tanden en kiezen, etc. Vaak zijn er röntgenfoto’s en gipsen afdrukken van het gebit nodig om de situatie goed te kunnen beoordelen.

Een beugel kan veel meer dan tanden en kiezen mooi op een rij zetten. Je kunt er allerlei ongemak en gezondheidsklachten mee verhelpen. Zo kan een beugel ervoor zorgen dat je beter kunt eten en praten. Dat je aan een beugel ook nog ’s een mooie glimlach overhoudt, is dan mooi meegenomen.

Pas als de orthodontist overal een goed beeld van heeft, kan hij bepalen welke beugel het beste voor je is. Je kent vast wel de slotjesbeugel, maar er zijn meer soorten. Welke beugel je ook nodig hebt, het dragen ervan is altijd even wennen. Een beugel drukt tegen je tanden en kiezen en dat kan gevoelig zijn.

Tegenwoordig is een beugel niet alleen maar voor kinderen. Orthodontist volwassen komst steeds vaker voor. Een mooie glimlach helpt bij sollicitaties en in het sociale verkeer. Niet zo vreemd dus dat ook steeds meer volwassenen een beugel willen. Het aantal beugeldragers in de groep 18- tot 50-jarigen zit al jaren in de lift. De leeftijd waarop mensen nog aan de beugel gaan kruipt ook steeds verder omhoog. Vaak gaat het alleen om ‘het mooie’. Maar het kan ook zijn dat iemand pas later in z’n leven functionele problemen ervaart, die met een beugel zijn op te lossen.

 

Voor meer info : https://orfeokliniek.nl/