Webcollection
Image default
Bedrijven

Waar kan ik het beste een boot huren in Friesland?

Even er helemaal tussenuit. Vakantiegevoel door de aderen laten stromen. Dat doet u inderdaad het beste op het water. U hoeft niet daarvoor niet ver te zoeken. Friesland heeft al zoveel moois te bieden! Waar u het beste een boot kunt huren in Friesland? Op zoveel mooie plekken. Maar één die er zeker uit springt is Sneek. Vanaf Sneek liggen er prachtige vaarroutes die u kunt ondernemen.

 

Welke boot wilt u huren in Friesland?

Op de vraag ‘waar kan ik het beste een boot huren in Friesland’ moet u eerst een andere vraag stellen: welke boot wil ik huren? Want niet elke bootverhuur verhuurt alle type boten natuurlijk. Wilt u een dagje zeilen of wilt u een luxe motorjacht huren die ook het IJsselmeer kan trotseren? En hoeveel mensen gaan er met u mee? Friesland kent veel plekken waar u een boot kunt huren. Welke boot dat ook is. Wat in ieder geval veel mensen doen is het kiezen voor een het comfort van een motorboot of een zeiljacht. 

In luxe de Friese meren op

Dergelijke motorboten en zeiljachten hebben alle luxe aan boord. Zo is er een compleet uitgeruste keuken met kook- en koekenpannen, gaskooktoestel en een koelkast aanwezig. In de ochtend ziet u met uw gezelschap de zon opkomen. In uw hand een lekker kopje koffie – die u heeft gezet met de koffieapparaat aan boord. En mocht het nou toevallig net even regenen? Dan kruipt u lekker de kajuit in met z’n allen. Desnoods voor de tv. Maar waarom zou u de tv aanzetten als Friesland in alle weersomstandigheden een lust voor het oog is!

Onder meer aanwezig aan boord:

  • Heteluchtverwarming
  • Handdouche
  • Elektrisch toilet
  • TV en DVD speler
  • Kaartplotter / navigatie
  • Fijne bedden

 

Welke boot huren zonder vaarbewijs?

Een vaarbewijs is vaak niet nodig. Maar wel is het belangrijk dat u in ieder geval bekend bent met de regels op het water. Bijvoorbeeld waar u wel en niet mag varen, wat uw maximale snelheid mag zijn, en aan welke kant u een schip moet passeren. En ook op het water geldt: vaar alcoholvrij als u aan het roer staat. Een vaarbewijs is alleen nodig wanneer u een motorboot gaat huren die sneller kan dan 20 km/u of wanneer de boot langer is dan 15 meter. 

Leuke Friese vaarroutes

Met alle comfort aan boord en geen vaarbewijs nodig, bent u vrij om te gaan waar u wilt. Een paar leuke vaarroutes in regio Sneek voor u op een rij:

  • Aquaductroute

Deze route passeert 5 aquaducten. U hoeft dus niet te wachten voor de brug. Via Sneek vaart u naar de Brekken, langs het Geau-Akwadukt bij IJlst, de Jeltesleat-Akwadukt bij Hommerts en het Le-Akwadukt bij Woudsend.

  • Middelseeroute

Wilt u de drukke vaarwegen even vermijden? Kies dan de Middelseeroute. U vaart langs onder andere langs Sneek, Bolsward, Franeker en Leeuwarden. 

  • Elfstedenroute

U kiest zelf hoe u de route vaart. Bijvoorbeeld de noordelijke route: via de Swette (Sneek) naar Leeuwarden, richting Dokkum, Franeker en Harlingen. 

Conclusie waar u het beste een boot kunt huren in Friesland?

Om uw vraag ‘waar kan ik het beste een boot huren in Friesland’ is dus geen simpel antwoord te geven. Het hangt er echt vanaf welke boot u wilt huren. En of u er ook op wilt overnachten ja of nee.