Webcollection
Image default
Bedrijven

Wanneer koop je een diamantschijf

 Een diamantschijf is ontzettend handig wanneer je een specialer soort klusje hebt. Lees verder om meer te weten te komen over diamantschijven. Wat is een diamantschijf nu eigenlijk en waar kun je deze allemaal voor gebruiken? Feit is dat een diamantschijf voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. De ene schijf is beter geschikt om door de vloer te zagen terwijl de ander weer beter geschikt is voor bijvoorbeeld beton. Buiten dit heb je ook nog diamantschijf die uitstekend gebruikt kan worden om bakstenen te snijden. Het komt er dus op neer dat er veel verschillende diamantschijven zijn voor elk soort materiaal dat je kan bedenken. Van beton tot hout.

 

 

De beste keuze voor jou

 

Een goede keuze maken is belangrijk, In verschillende situaties in het leven maar ook als je een diamantschijf moet gaan kiezen. Kies de juiste schijf voor de juiste klus. Pas als je dit weet ga je diamantschijven kopen. Verschillende types zijn bijvoorbeeld de diamantschijf met volle band. Deze variant levert volgens veel gebruikers het beste resultaat. De keerzijde van deze schijf is dat hij wat langzamer zaagt dan bijvoorbeeld de volgende variant, de diamantschijf met losse segmenten. Deze is zoals gezegd een stuk sneller maar is helaas wat minder secuur. Deze wordt dan ook vaak gebruikt om materialen te snijden waarbij precisie niet het belangrijkste is, bijvoorbeeld beton. Ten slotte is er ook nog een tussenvariant. Deze brengt het beste van twee werelden naar boven. In de meeste gevallen bestaan deze zagen uit een doorlopende kroon met uitsparingen. Wil jij een diamantschijf kopen? Kijk dan op internet of vraag om advies.

 

                                                                            

 

Wat te doen wanneer de zaag bot is

 

Het kan en zal voorkomen dat na intens gebruik van het zaagblad deze uiteindelijk iet meer scherp is. De zaag is nu bot. Hierdoor kun je niet meer het volle potentieel van de zaag benutten en is deze dus aan vervanging toe. Voel eens aan je schijf. Is deze glad, dan is hij bot. Dit hoeft niet te betekenen dat je deze weg hoeft te gooien! In tegendeel, je kunt ze vrij eenvoudig scherp maken. Hiervoor heb je een opscherpblok nodig. Hier hoef je dan even kort in te zagen tot dat je blad weer scherp is. Doe dit altijd met een veiligheidsbril op.

https://combitech.shop/