Webcollection
Image default
Bedrijven

Wat is SEO?

 

Op het moment dat jij een website of webpagina hebt is het vanzelfsprekend dat je ook bezoekers wilt generen. Een website zonder bezoekers of traffic is net als een auto zonder benzine. Wanneer je er dus voor wilt gaan zorgen dat je pagina vaker bezocht wordt dan moet je deze gaan optimaliseren. Dus

 

wat is seo precies? SEO is het volledige proces dat er voor zorgt dat je pagina of website wordt geoptimaliseerd. SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is, behalve dat het uiterst efficiënt is, ook een van de meest duurzame online marketing strategieën.

 

Het uiteindelijke doel van een SEO-campagne is het behalen van hogere posities in de resultaten van de zoekmachine. Een hogere positie resulteert in een toename van het aantal bezoekers, soms wel honderden per dag. Toch is het belangrijk dat je niet de volledige focus richt op een enkele positie. Het is belangrijk dat je behalve op één zoekterm op meerdere termen gevonden kunt worden. Het is minstens net zo belangrijk om aandacht te schenken aan synoniemen van de belangrijkste zoekterm.

 

 

Breed vakgebied

SEO en alles er om heen is zoals men dat noemt erg breed. Er zijn verschillende onderdelen die allemaal bijdragen aan het resultaat, hogere posities behalen in de zoekmachineresultaten. Toch is het zo dat het ene onderdeel belangrijker is dan het ander. Vaak geldt: hoe belangrijker het onderdeel, hoe meer tijd het kost. Een aantal belangrijke zaken binnen het SEO-proces zijn bijvoorbeeld

 

–          Zoekwoorden analyse

–          SEO-teksten schrijven

–          Autoriteit en linkbuilding

–          SEO Tools

–          Website optimalisatie

 

Hoelang duurt het proces?

Nadat je inspanning hebt geleverd is het normaal dat je resultaat wilt zien, maar hoelang duurt het voordat je hoger in de resultaten staat? Dit is van een aantal dingen afhankelijk, bijvoorbeeld hoe groot je website is en welke zoekwoorden er zijn gekozen. Elke nieuwe pagina is na een aantal weken zichtbaar in de zoekresultaten. Dit alleen zorgt al voor een aantal bezoekers. Wanneer je meerdere pagina’s hebt zal dit voor nog meer bezoekers zorgen. Wanneer je een nieuwe of kleine website hebt kan het tot 2 jaar duren voordat je in de top 3 staat. Het maken van een goede website is niet de moeilijkste taak, het voorbij gaan van de concurrent is dat wel.

https://web-wings.nl/wat-is-seo-zoekmachine-optimalisatie-101/