Webcollection
Image default
Dienstverlening

De geboorte van zogenoemde slimme huizen

Slimme huizen zijn echt een 21e-eeuws begrip. Voor iemand die in de jaren 1900 leefde, zou het ondenkbaar zijn om zoveel invloed op zijn eigen huis te hebben. U kunt uw huis nu aanzienlijk veiliger maken en bijhouden wat er gebeurt. Dat is echter niet alles. Veel van de voordelen van een slim huis komen op onverwachte manieren. Slimme huizen besparen energie en warmte, waardoor ze milieuvriendelijker zijn en misschien goedkoper om in te wonen. En hoe kunnen slimme huizen zoveel energie besparen? De elegantie van hoe slimme huizen energie besparen, maakt het zo aantrekkelijk. Ze doen geen poging om uw energieverbruik te beperken, noch proberen ze u over te halen dit alleen te doen. In plaats daarvan houden ze uw gewoonten bij en zoeken ze naar methoden om energie te besparen wanneer u deze niet gebruikt. Ze zijn ook gemaakt om het meeste uit de beschikbare energie te halen. Wanneer dit allemaal in overweging wordt genomen, is het geen wonder dat slimme huizen tot 30-40% op energie kunnen besparen.

Uw slimme huis bewaken

Warmte monitoring is de eerste manier waarop slimme huizen elektriciteit besparen. Thermostaten uit het verleden zijn zelden in staat om de temperatuur in huis bij te houden. Slimme huizen gebruiken verschillende sensoren om de temperatuur nauwkeurig te detecteren en hebben daardoor een beter begrip van hoe de ruimte moet worden verwarmd. Wanneer je dit combineert met een eigentijds verwarmingssysteem, houd je je huis gemakkelijk warm terwijl je verrassend weinig energie verbruikt. Het systeem houdt bij in welke kamers u zich bevindt en zorgt ervoor dat de temperatuur in die kamers warm genoeg is als u er bent. Je huis verwarmt zichzelf niet meer inefficiënt terwijl je weg bent. Je hoeft ook niet te wachten tot het is opgewarmd als je binnen bent. Een slim huis begrijpt hoe je je op je gemak voelt. Om een ​​slim huis energiezuinig te maken, kun je het beste je plaatselijke elektricien bellen. Zo zou u bijvoorbeeld contact op kunnen nemen met elektricien Louwmans.

Zonnepanelen en hun duurzaamheid

Zonnepanelen zijn een uitstekende aanvulling op en verbetering voor elk huis. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen en te koppelen aan je smart home zorg je ervoor dat het energieniveau van je huis constant optimaal is. Slimme huizen bepalen het verschil tussen de energie die je huis opwekt en de energie die je koopt. Ze kunnen zo zijn ontworpen dat ze liever uw eigen energie gebruiken en alleen meer energie verbruiken als dat nodig is. Zo is je woning zelfvoorzienend, wat altijd een pluspunt is qua milieuvriendelijkheid.