Webcollection
Image default
Dienstverlening

Haartransplantatie na haaruitval

Of u nu man of vrouw of jong of oud bent, haaruitval is voor niemand leuk. Gelukkig zijn er wel enkele zaken die u er aan kunt doen. Wanneer uw haarverlies nog niet ver gevorderd is, kunt u de redding zoeken in allerlei haargroeimiddeltjes en trachten weer een volle bos haar te bekomen. Een preventief haarplan laten opstellen door een gespecialiseerde dermatoloog is ook een optie. Als al dit niet baat of het reeds te laat is om haaruitval te voorkomen, is er gelukkig nog een manier om te zorgen dat u weer prachtig haar krijgt: een haartransplantatie. In tegenstelling tot het dragen van een pruik, zorgt u met een haartransplantatie voor natuurlijk en mooi haar waar u zorgeloos van kunt genieten.

Hoe werkt het?

Bij een haartransplantatie worden haarwortels met haren van elders op uw hoofd, met name de haarkrans achteraan, weggenomen en getransplanteerd in het gebied waar u haar verliest. Deze haarwortels bevatten meestal 1 tot 4 haren en worden vervolgens getransplanteerd in het gebied dat uw wenst aan te pakken. Na enkel weken vallen deze getransplanteerde haren uit, waarna ze enkele maanden later weer gaan groeien. Bij een haartransplantatie is enig geduld vereist, want het echte resultaat ziet u slechts na 12 maanden. Omdat bij een haartransplantatie gebruik wordt gemaakt van uw eigen haar, dat de rest van uw leven blijft groeien, ontstaat er een natuurlijk resultaat. Bovendien kunt u het haar ook echt behandelen als uw eigen haar en het kammen, wassen en dergelijke.

Haartransplantatie in het buitenland?

Bent u overtuigd en wenst u een haartransplantatie te laten uitvoeren? Dan heeft u verschillende mogelijkheden: u kunt dit in Nederland laten doen of kiezen voor een transplantatie in het buitenland. De kosten van een transplantatie in het buitenland zijn doorgaans lager dan in eigen land, maar de kwaliteit is afhankelijk van de kliniek. Sommige mensen zijn daarbij zeer tevreden over het resultaat, terwijl anderen weer negatieve ervaringen hebben. Wanneer u kiest voor een haartransplantatie in eigen land, kunt u rekenen op de hulp van De Haarstichting. Op de website van deze goede doelen stichting vindt u een handige zoekfunctie waarmee u een geschikte kliniek vindt bij u in de buurt. Ook met vragen of voor advies kunt u hier altijd terecht.