Webcollection
Image default
Dienstverlening

Wat is het voordeel van lenzen dragen?

Misschien merk je dat het moeilijk wordt om je te concentreren op dingen die dichtbij of ver weg zijn, of beide. Als dit het geval is, heb je waarschijnlijk een bril nodig. Soms kan het zijn dat er iets anders aan de hand is, zoals droge ogen die je zicht kunnen belemmeren. In dat geval kun je terecht bij een behandeling met apparatuur voor laservision.nl. Maar soms heb je gewoon een bril of lenzen nodig. Helaas is het dragen van een bril niet altijd comfortabel. Niet iedereen vindt het prettig om een ​​bril op zijn gezicht te hebben. Daarom dragen mensen tegenwoordig vaak multifocale lenzen. Meer weten? Lees dan verder!

Wat is een multifocale lens?

Het is een soort contactlens waarmee je zowel veraf als dichtbij scherp kunt zien. Contactlenzen zijn extreem dunne lenzen die direct op het hoornvlies van het oog worden gedragen. Contactlenzen zijn oculaire prothetische apparaten die door meer dan 150 miljoen mensen over de hele wereld worden gebruikt. Ze kunnen worden gedragen om het gezichtsvermogen te corrigeren, om cosmetische redenen of voor therapeutische doeleinden. Specifiek, multifocale lenzen zijn lenzen die een plus- en min sterkte corrigeren voor zowel veraf als dichtbij zicht. Het maakt ze ideaal voor mensen die vaak van focus wisselen voor de twee afstanden. Het kan voor je ogen moeilijker zijn om de focus te wisselen tussen dingen die ver weg zijn en dingen die dichtbij zijn. Met multifocale lenzen hoef je je geen zorgen te maken over dit soort problemen. In de auto kun je niet alleen alles om je heen in de gaten houden, maar je kunt ook snel je focus verleggen naar je kaart op je telefoon. Je kunt je focus direct eenvoudig van ver naar dichtbij veranderen. Zo ben je in staat je volledige visuele potentieel te realiseren met multifocale lenzen.

Sneller aanpassen?

Als je al gewend bent om contactlenzen te dragen, dan zal de overstap naar de multifocale lenzen heel eenvoudig zijn. Dus voordat je multifocale contactlenzen gaat dragen, kun je overwegen om eerst een ​​normale contactlens te dragen om eraan te wennen. Zodra je het gevoel hebt dat je klaar bent om over te schakelen naar de multifocale lens, moet je het meteen doen. In het begin vind je het waarschijnlijk moeilijk om je aan te passen aan het constant verschuivende brandpunt. Je kunt er zelfs licht in je hoofd van worden. Het is daarom essentieel om zo snel mogelijk een optometrist te bezoeken. Daarna kun je de lenzen kopen die het beste bij je passen.

Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden

Iedereen zou baat kunnen hebben bij het gebruik van multifocale lenzen. Ongeacht de sterkte van je ogen of het al dan niet hebben van een cilinder, iedereen kan deze contactlenzen dragen. Niet iedereen houdt echter van het gevoel van het dragen van contactlenzen. Het is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur waar alleen jij over kunt beslissen. Voor de beste begeleiding is het sterk aan te raden om een ​​opticien te raadplegen.

Een bezoek aan een optometrist is een goed idee

Als je overweegt om multifocale lenzen aan te schaffen, kun je overwegen om als eerste stap in het proces een set daglenzen te bestellen. Hiermee kun je testen of multifocale lenzen geschikt zijn voor jouw ogen. Je kunt altijd contact opnemen met je optometrist en hem eventuele specifieke vragen vertellen als je niet zeker weet welke optie het beste voor je is. Deze professional zal je de best beschikbare opties geven. Ze hebben al veel mensen geholpen en hopelijk zullen ze jou ook helpen.