Webcollection
Image default
Energie

Goedkope en groene energie

Vroeger maakte geen kip zich druk om waar de elektriciteit die je gebruikte vandaan kwam, maar vanaf de jaren tachtig is dit onderwerp wel gaan spelen. Er werden kerncentrales in gebruik genomen en daar werd hevig tegen geprotesteerd: dat soort centrales waren gevaarlijk en leverden erg schadelijk radioactief afval op. Na al deze protesten is er uiteindelijk wel een centrale gekomen en in de periode daarna was het onderwerp energie nog steeds erg prominent aanwezig in de Nederlandse politiek. De laatste jaren zie je dat de discussie niet alleen meer in de Tweede Kamer wordt gevoerd, maar ook in onze consumptiemaatschappij zelf. Je kunt ervoor kiezen of je duurzaam opgewekte elektriciteit wilt afnemen of dat je daar minder waarde aan hecht. Kies je groen, deels groen, of maakt het je niet veel uit? Vergelijk energie om de beste optie voor jou persoonlijk te kiezen.

Energie opwekken

Het opwekken van groene energie gebeurt op een duurzame manier, dat wil zeggen dat de stroom niet opgewekt wordt door fossiele brandstoffen te verbruiken. De fossiele brandstoffen op onze aarde raken langzamerhand op: experts voorspellen dat het over 15 tot 25 jaar wel uit is met de pret. Natuurlijk is het verbruik van dit soort brandstoffen ook nog eens erg slecht voor het milieu. Kortom: we moeten kijken naar andere vormen van energieopwekking zoals het opvangen van zonne-, wind- en waterenergie. De zon schijn toch wel, het water stroomt en de wind blijft waaien: het lijkt ideaal om die goedkope energie op te vangen.

Duurzame energie

Het blijkt echter moeilijk te zijn om efficiënte technologieën te ontwikkelen waarmee we dit soort krachten op kunnen vangen. Wellicht is het niet eens mogelijk om een zonnecel te produceren waar we minder stroom in stoppen dan wat we eruit halen. Natuurlijk hebben we goede hoop dat dit mogelijk is, maar we moeten nog maar zien hoe het gaat.

Voor meer info : http://www.energievergelijking.nl/