Webcollection
Image default
Financieel

Voorbeeldbrief betalingsherinnering

Voorbeeld betalingsherinnering

De voorbeeld betalingsherinnering van Bill is heel makkelijk aan te passen. Uw openstaande facturen worden niet voldaan en dan moet u wel. Een betalingsherinnering verzenden naar uw debiteur ligt erg moeilijk. Wel bestaat het risico dat uw debiteur niet meer terugkomt. De laatste aanmaning zal daarom niet agressief moeten zijn. De laatste aanmaning moet uw schuldenaar laten voldoen maar niet wegjagen. Uw debiteur zal na de sommatie echt moeten gaan betalen. Een betalingsherinnering kunt u composeren uit een goede voorbeeldbrief. Bill kan ook een laatste aanmaning  naar de debiteur sturen.

Hoe vaak herinneren

Een voorbeeld betalingsherinnering helpt u met het opstellen van een professionele aanmaning. Dan moet u gaan bedenken hoe u deze gaat verzenden. De laatste herinnering via e-mail verzenden kan maar ook per post. Via een aangetekend schrijven bent u verzekerd van bewijs. Met dat bewijs sta je later sterker. Echter soms wordt het aangetekende stuk geweigerd of niet opgehaald. Dan heb je altijd nog een bewijs dat je je ingebrekestelling verstuurd hebt. De datum van verzending is soms belangrijk. Het kost misschien wat maar je kunt er later veel profijt van hebben.

Een incassobureau inschakelen

De voorbeeld betalingsherinnering kun je aanpassen en wettelijke handelsrente toevoegen. Voor bijvoorbeeld een ZZP-er is het uitblijven van een betaling soms desastreus. Bij teveel openstaande bonnen komt hij daardoor in de problemen. Maar weinig bedrijven brengen ook daadwerkelijk wettelijke handels rente in rekening. Wettelijk gezien mag dat als de vervaldatum is vervallen. Wordt er na de ingebrekestelling nog niet betaald. Schakel dan direct een incassobureau zoals Bill in. Heeft nog geen betalingsherinnering verstuurd? Ook dan kunt u een incassobureau inschakelen. Wij schrijven uw degene die moet betalen eerst nog eens kosteloos aan als dat moet.

Voor meer info : http://www.billincasso.nl/nl/voorbeeld-betalingsherinnering.html