Webcollection
Image default
Gezondheid

5-HTP

Marieke zit in een dipje na een lange en zware periode, zowel privé als op haar werk. Op haar werk was er constant spanning en stress rondom het voortbestaan van het bedrijf. Op privégebied  is er een einde gekomen aan een relatie van drie jaar met haar vriend. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Marieke zich lusteloos en een beetje depressief voelt.  Omdat Marieke hier niet mee wil door blijven lopen maakt ze een afspraak met haar huisarts. De huisarts adviseert haar om ten eerste meer rust en tijd voor haarzelf vrij te maken en daarnaast adviseert hij haar ook om 5-HTP te gaan nemen, dit is een alternatief voor reguliere antidepressiva. 

5-HTP is een aminozuur die als voedingssupplementen verkocht wordt. Dit middel wordt door ons lichaam gebruikt als een voorloper voor de neurotransmitter serotonine. De neurotransmitter serotonine is een stofje dat onze stemming bepaalt. Bij mensen die depressief zijn is er een tekort in het lichaam aan serotonine.  Sommige mensen die 5-HTP gebruiken melden een betere stemmingsbalans, verminderde eetlust, verminderde onrust, betere impuls controle, en een betere slaapritme. 5-HTP kent in tegenstelling tot antidepressiva  minder vervelende bijwerkingen en het product is daarnaast ook niet verslavingsgevoelig. Vanwege deze redenen schrijven huisartsen eerder dit middel voor aan licht depressieve mensen dan antidepressiva.

Marieke gaat direct na haar bezoek aan de huisarts opzoek naar een webwinkel waar ze 5-HTP kan kopen. Uiteindelijk komt ze terecht op de website topvitamins.nl. Een webwinkel waar tal van natuurlijke supplementen eenvoudig te koop zijn. Nadat ze de supplementen besteld heeft worden ze de volgende dag al bij haar thuisbezorgd. Ze begint direct met de inname van deze natuurlijke supplementen en merkt binnen een week al verbetering in haar algehele gemoedstoestand. De natuurlijke supplementen in combinatie met een beter slaappatroon en meer vrije tijd zorgt ervoor dat Marieke al snel weer de oude is.

Voor meer info : http://www.topvitamins.nl