Webcollection
Image default
Gezondheid

Laag libido verhogen doe je zo!

Een laag libido komt bij iedereen wel eens voor, zowel bij mannen als vrouwen. Voor mannen is het over het algemeen makkelijker om het libido weer omhoog te krijgen. Voor vrouwen is dat helaas iets lastiger. Mannen kunnen vaak door middel van sport al een eind op weg komen. Eet libido verhogend voedsel om dit te ondersteunen en je kunt binnen twee weken al een heel hoog resultaat behalen.

Hoe ontstaat een laag libido?

Een laag libido ontstaat veelal door verschillende oorzaken door elkaar. Denk hierbij aan de volgende:

  • Stress: relationele stress, werkstress of overspanningsstress. Stress is slecht voor onze gezondheid en ook ons libido.

  • Slecht eten: en met slecht eten duid ik ook op teveel eten. Het is belangrijk om gezond te blijven en dit werkt tevens ook goed uit op je libido. Eet libido verhogend voedsel zoals vette vissoorten, rauwe cacao, bepaalde groente en fruit.

  • Weinig beweging: sporten zorgt voor een toename van het mannelijke hormoon testosteron, en testosteron staat nauw in verband met de hoogte van het libido.

  • Algehele malaise: pijnklachten kunnen enorm afleidend zijn vooral tussen de lakens. Vrijen gaat om ontspanning en wanneer je niet tot dit punt kunt komen, dan kan dat enorm vervelend zijn. Ga voor pijnklachten dan ook vooral langs de huisarts en kaart je probleem aan.

Belangrijk om je libido weer omhoog te krijgen, is het gewoon te gaan doen. Dat klinkt makkelijker dan gedacht. Echter is samen tijd doorbrengen tussen de lakens zeker aan te raden. Ga voordat je de slaapkamer induikt, een aantal minuten sporten. Denk aan kort op de plaats hardlopen, opdrukken, crunches of iets anders. Hiervan krijg je een directe oppepper en stijgt je testosteron gehalte.

 

Voor meer info : http://www.libidoverhogenvrouw.nl

Gerelateerde artikelen

Vraag hulp als je ergens mee zit!

Wat is het verschil tussen burn-out en overspannen zijn?

Uw hele bedrijf in beweging met Bedrijfsfitness Apeldoorn