Webcollection
Image default
Gezondheid

manukahoning

Manukahoning

Manuka honing staat bekend om zijn helende eigenschappen, afkomstig van de Manuka-plant die van nature groeit in Nieuw-Zeeland en Australië. De lokale bevolking gebruikt het al lang om wonden te behandelen. Er wordt aangenomen dat Manuka honing bijzonder gezond is en wordt gemaakt van de nectar van de Manuka-struik. Het product wordt op de markt gebracht als een wondermiddel en wordt verkocht in supermarkten, natuurvoedingswinkels en drogisterijen. Veel mensen geloven dat het een waardevol hulpmiddel is om de gezondheid te herstellen en ziekten te voorkomen. 

Manukahoning

Manuka honing staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om verschillende soorten pijn en ontstekingen te behandelen. In laboratoriumexperimenten is gebleken dat Manuka honing effectief is tegen micro-organismen die sinusitis veroorzaken. Er is nog veel onbekend over de vermeende effecten van verschillende natuurlijke remedies, dus het is moeilijk om hun voordelen te bevestigen. Manuka honing is uniek omdat het door de lage pH-waarde effectief is tegen bacteriën. Er zijn andere chemicaliën in Manuka honing die ook schadelijk kunnen zijn, zoals antibiotica. Sommige mensen twijfelen aan de werkzaamheid van het gebruik van Manuka honing als behandelingsoptie, daarbij verwijzend naar de aanwezigheid van andere chemicaliën. Er is geen bewijs dat MGO schadelijk is voor menselijke cellen.

Manukahoning

Manuka honing is rijk aan methylglyoxal, een krachtig antibacterieel middel. Manuka honing is een krachtig antimicrobieel middel dat kan worden gebruikt om uitwendige wonden te behandelen. Alleen honing die speciaal is ontworpen voor therapeutisch gebruik mag op wonden worden aangebracht. 

Voor gebruik als verband wordt het gereinigd en bereid volgens strikte hygiënerichtlijnen. Raadpleeg een arts voor de behandeling van wonden en brandwonden. Manuka honing is een populair product vanwege de verwachting dat het een helende werking kan hebben. De Manuka honing die in Nieuw-Zeeland wordt geproduceerd, is beperkt in hoeveelheid. Ben je op zoek naar hoogwaardige Manuka honing, bekijk dan zeker ons assortiment op manukahoning