Webcollection
Image default
Groothandel

De beukenhaag is populair

De beukenhaag is de traditionele keuze voor hagen in Nederland. Al sinds jaar en dag wordt er veel gekozen voor deze makkelijke en mooie haagplanten. Zowel de groene als de rode beukenhagen zijn een perfecte manier om de tuin of het terrein af te bakenen. Bent u op zoek naar een nieuwe haag? Dan bent u bij Beukenhaagkwekerij.nl aan het juiste adres. Hier leest u meer informatie over de hagen van deze expert.

Een beukenhaag in uw tuin

Bent u van plan om een nieuwe haag aan te laten leggen? Beukenhagen zijn een geliefde keuze. Waar moet u rekening mee houden als u een haag wilt laten planten, en hoe kunt u een beukenhaag het beste verzorgen? Beukenhagen kunt u in principe het hele jaar laten aanplanten. Dat maakt het een makkelijke keuze voor een haag: wanneer u ertoe besluit, kunt u deze haag laten aanplanten. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de koude wintermaanden een betere tijd zijn, dan de warme zomermaanden. De planten zijn dan in rust en kunnen zonder potgrond vervoerd worden.

Bijmesten en water geven

Beukenhagen hebben niet veel verzorging nodig. Wanneer de planten al te droog komen te staan, is het zaak om ze water te geven. Dit hoeft u niet vaak te doen, want de beuken staan het liefst op zandgrond en niet al te nat. Bijmesten is wel verstandig, een of twee keer per jaar. Op die manier weet u zeker dat uw beuk mooi vol in het blad komt te staan, en zal de heg goed dichtgroeien.

Kies voor een makkelijke haag

Beukenhagen zijn al lang geliefd als haagplant. Het gemak van de verzorging en de rustige, groene uitstraling maken de beukenhaag perfect voor een haag om uw tuin of bedrijfsterrein. Kies voor een groene of rode haag: zo wordt de tuin nooit saai.