Webcollection
Image default
Huishoudelijk

De kunst van het sloten maken (verschillende soorten slotenmakers)

Als je denkt aan een slotenmaker, denken de meeste mensen aan iemand wiens werk het is om sloten te maken en te repareren. Slotenmaker zoals locksecure.nl (Vestiging Amsterdam) kun je worden zonder een opleiding gevolgd te hebben. Maar met de introductie van nieuwe technologie en gadgets komen ook nieuwe soorten sloten, die weer tot gevolg hebben dat  het werk van een slotenmaker veel meer is gaan omvatten. Dit artikel kijkt naar de verschillende soorten slotenmakers en de diensten die zij aanbieden.

Slotenmaker voor particulieren

Dit is een type slotenmaker dat het meest bekend is en ook het vaakst gebruikt wordt in wijken. Ze bieden diensten aan voor particulieren zoals wanneer een huiseigenaar zijn of haar sleutels kwijt is of vergeten. Klanten van deze type slotenmaker wonen vaak in appartementen, eigen huizen of bungalows. Hun taken bestaan uit het aanpassen van sloten systemen van de voordeur en het aanbrengen van nieuwe sloten elders in het huis. Deze slotenmakers geven ook advies als het gaat om beveiligingssystemen voor huiseigenaren.

Slotenmaker voor bedrijven

Voor bedrijven, kantoren of scholen is er zoals locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam in Amsterdam de slotenmaker voor bedrijven. Ze helpen een bedrijf in het verbeteren van de veiligheid van het pand en zorgen voor toegang voor werknemers middels pasjessystemen. Een goed voorbeeld is de toepassing van biometrische veiligheid tegenwoordig.

Ingehuurde slotenmaker

Dit type lijkt op de slotenmaker voor bedrijven maar ze zijn niet hetzelfde. Slotenmakers voor bedrijven worden vaak ingehuurd op projectbasis en kunnen ook ingehuurd worden op basis van uurloon. Aan de ander kant zijn ingehuurde slotenmakers onderdeel van de werknemers. Veel instituties werken met deze constructies zoals bijvoorbeeld hogescholen, universiteiten, ziekenhuizen en overheidsinstellingen. Niet alleen voeren ze de standaard taken uit van een slotenmaker maar ze worden ook geacht andere taken uit te voeren en verantwoordelijkheden te dragen.

Forensische slotenmaker

Dit is de meest spannende en het meest uitdagende onderdeel van het slotenmaker zijn. Het combineert recherche met het talent van de slotenmaker. Forensische slotenmakers helpen in criminele onderzoeken door gebruik te maken van speciaal gereedschap. Dit gereedschap stelt ze in staat om te weten te komen hoe een slot, beveiligingssysteem of sleutelsysteem is opengebroken. Ze beschikken over de mogelijkheid om bewijs te verzamelen van een plaats delict, net als bewijs dat kan helpen om de verdachten te arresteren.

Auto slotenmaker

Een auto slotenmaker zijn helden voor diegenen die vergeten hun sleutels uit hun auto te halen. In dat soort situaties openen auto slotenmakers efficiënt een voertuig zonder daarbij het slot of de auto zelf te beschadigen. Ze gebruiken ook speciaal gereedschap om dit te doen.

Slotenmaker voor nood

Dit soort slotenmakers zijn 24/7 beschikbaar en er kan een beroep op ze worden gedaan als een inbreker heeft ingebroken in een huis. Het maakt niet uit op welk moment je ze belt, ze staan altijd klaar om assistentie te verlenen. Nood slotenmakers zijn goed in het repareren van sloten die zeer waarschijnlijk door inbrekers zijn opengebroken. Ze staan ook wel bekend als mobiele slotenmakers.

 

 

Voor meer info :