Webcollection
Image default
Huishoudelijk

Welk soort kunstgras past bij jou?

De plek waar het kunstgras moet komen, is van belang bij de aanschaf. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen kunstgras voor een balkon, dakterras of tuin. De kwaliteit speelt ook een belangrijke rol, waarbij de materialen die zijn gebruikt tijdens de productie bepalend zijn. Door middel van speciale technieken kan kunstgras er heel echt uitzien, waardoor jouw balkon, dakterras of tuin een natuurlijke uitstraling krijgt. Er is bijvoorbeeld de C-shape techniek, waardoor de “grassprietjes” beter rechtop blijven staan. De techniek corrigeert namelijk buigingen, waardoor de vorm van het kunstgras behouden blijft.

Ook de zachtheid van kunstgras kan een criterium zijn, wat bepaald wordt door de dichtheid en hoogte van de “grassprietjes”. Dikker en ingeweven kunstgras voelt zachter aan en is veerkrachtiger.

Hoe bepaal je de prijs van kunstgras?

Dikker, veerkrachtiger kunstgras met een natuurlijke stijl heeft over het algemeen ook een hogere prijs doordat er meer materiaal gebruikt wordt. Het budget dat jij over hebt voor dit onderhoudsvrije gras is natuurlijk een belangrijk criterium. De prijs hangt af van het type kunstgras en voor welke oppervlakte het gebruikt gaat worden. Soms hebben webshops vele leuke aanbiedingen kunstgras.

Het berekenen van de oppervlakte

Kunstgras is flexibel en kan ook op een helling geplaatst worden of in een bepaalde vorm gesneden worden. Het gaat bij de oppervlakte om de hoeveelheid vierkante meters die bedekt moeten worden. Mocht je ronde vormen willen bedekken of hellingen of plekken waar gesneden matten gelegd moeten worden, dan moet je er rekening mee houden dat een grotere oppervlakte bedekt moet worden en dat je dus meer matten nodig hebt. Wanneer je de oppervlakte hebt bepaald, kun je eenvoudig de prijs berekenen, wat vaak per vierkante meter wordt gegeven.

Accessoires en andere bijkomende kosten

Naast het kunstgras zelf moet je nog rekening houden met andere kosten. Accessoires voor kunstgras zijn zeker een vereiste, zoals het aanschaffen van een kunstgrasbezem, waarmee sprietjes overeind geborsteld kunnen worden. Daarnaast zijn er valdempingen of stabilisatiedriehoeken te verkrijgen en accessoires voor als je zelf kunstgras gaat plaatsen.

Kunstgras leggen kan vergeleken worden met het plaatsen van tapijt en er zijn diverse instructies voor. Ben jij hier niet zo handig in en wil je iemand anders het kunstgras laten leggen? Let dan ook op bijkomende kosten.

https://www.kunstgrasdirect.nl