Webcollection
Image default
Internet

Netflix

Het Amerikaanse bedrijf Netflix heeft de afgelopen jaren ook steeds meer voet aan de grond gekregen in Europa, waaronder ook Nederland. Nu is Netflix begonnen met de uitrol van een nieuw design voor zijn website, die het bedrijf in maart van dit jaar aankondigde.

Netflix biedt haar abonnees een digitale bibliotheek van duizenden films en series. Gebruikers kunnen de films of series direct door te streamen bekijken, met de mogelijkheid van pauzeren en vooruit- en terugspoelen. Als gebruiker sluit je een maandabonnement af waardoor je niet direct ergens voor lange tijd aan vast zit. Wat zijn nu de grootste verbeteringen aan het nieuwe webdesign? Volgens Netflix zelf moet het nieuwe design een  verbeterde visuele ervaring brengen. Hierdoor zouden gebruikers snelle door het aanbod van Netflix kunnen navigeren. Verder heeft Netflix de website sneller gemaakt, met name tijdens het scrollen. We weten allemaal dat snelheid een belangrijke pijler is van gebruikersgemak. De komende twee weken wordt het design naar alle gebruikers uitgerold.

Netflix is zeker niet de enige internet gigant die aan website ontwikkeling doet. Zo heeft bijvoorbeeld recentelijk Twitter ook wijzigingen aan het design aangebracht. Deze zijn voorlopig enkel zichtbaar in de Verenigde Staten maar waarvan verwacht wordt dat de vernieuwde website snel wereldwijd zichtbaar zal zijn. De grootste verandering zit hem in het feit dat op de vernieuwde website mensen zonder account, of niet ingelogde gebruikers, ook tweets kunnen lezen. Nu is het nog zo dat dit soort mensen enkel een inlogscherm te zien krijgen met op de achtergrond foto’s van Twitter. 

We zijn reuze benieuwd in ieder geval naar de verbeteringen aan het webdesign van Netflix. Iedere film en serieliefhebber zou eigenlijk een abonnement af moeten sluiten bij dit bedrijf. Er is niks lekkerder dan op een regenachtige zondag ongestoord je favoriete serie te bekijken

Voor meer info : http://www.edit4u.nl