Responsive webdesign

Responsive webdesign: wat houdt dat in?

Heeft u er wel eens van gehoord: responsive webdesign? Als u niet in de computerwereld werkzaam bent, dan heeft u waarschijnlijk geen idee wat deze term inhoudt. Het overzichtelijk maken en houden van een webpagina is erg belangrijk, dat kan een ieder beamen. Wanneer informatie duidelijk gestructureerd is kunt u er gemakkelijker op ingaan dan wanneer het er chaotisch uitziet. In dit digitale tijdperk is het creëren van een webpagina die er goed uitziet echter moeilijker geworden dan het voorheen was. Waarom? Omdat het allang niet meer zo is dat er alleen op de computer wordt gekeken naar webpagina’s. Via smartphones, tablets, e-readers, laptops, televisies, noem het maar op, kun je tegenwoordig websites bekijken: surfen op het web. Door de opkomst van al deze apparatuur is responsive webdesign ontstaan. Al die verschillende soorten hardware hebben namelijk andere soorten en formaten beeldschermen. Deze techniek zorgt ervoor dat sites niet alleen op de laptop goed, mooi en overzichtelijk vertoond worden, maar dat dat op allerlei apparaten gebeurt. Het is natuurlijk een optie om allerlei verschillende websites te ontwikkelen voor allerlei apparaten, maar dat is niet erg efficiënt. Ook zal er dan altijd iets misgaan: je mist bepaalde apparaten natuurlijk, je mist nieuwe modellen van bepaalde telefoons, je mist bepaald nieuwe apparaatjes. En natuurlijk blijf je bezig met het bijwerken van je webpagina: je blijft bezig met nieuwe versies van dezelfde pagina bouwen. Met responsive webdesign van The Internet One zijn dat soort praktijken iets van het verleden.

Voordelen van responsive webdesign

Dus wat zijn de voordelen van deze populaire term? We zetten ze even op een rijtje.

  • Ten eerste ben je door responsive webdesign bezig met één site, niet met vele verschillende. Dat betekent dat je ook maar één site bij hoeft te werken (al is er natuurlijk software beschikbaar die het bijwerken van je vele sites synchroniseert). Het is dus veel simpeler dan verschillende pagina’s updaten.
  • Responsive webdesign scheelt u niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Er hoeft maar één versie gemaakt te worden van die webpagina die u op allerlei verschillende apparaten goed toonbaar wilt maken. Door deze techniek wordt de energie in één product gestoken, dat gewoon goed werkt in verscheidene situaties.
  • Responsive webdesign speelt in op de toekomst. Door responsive webdesign te kiezen, worden toekomstige technologische ontwikkelingen alvast meegenomen in overwegingen. U heeft dus veel meer kans dat uw website ook voor de allernieuwste smartphones en tablets mooi zichtbaar is. Andere website-opties zullen dit niet kunnen garanderen.

Als u ervan bent overtuigd dat responsive webdesign de beste optie is voor een bedrijf dat een goed werkende pagina wil hebben voor zijn potentiële klanten, dan kunt u natuurlijk het beste een websitebouwer inhuren die ervaring heeft met deze techniek. Webton Internetdesign kan responsive websitedesign excellent voor u verzorgen. Door constant in the spelen op vernieuwingen binnen de techniek van vandaag de dag, zijn wij steeds weer bezig met het up to date houden van onze software.

Responsive webdesign: optimaal resultaat

Wat voor concrete dingen houdt responsive webdesign dan eigenlijk in? Dat zult u zich wellicht afvragen. Om kort samen te vatten wat het inhoudt: het is een aanpak die het bouwen van sites met deze doelen aanpakt:

  • Dat er een optimale viewing experience wordt gecreëerd: tekst moet gemakkelijk gelezen worden en het navigeren binnen de website moet met een minimum aan vergroten en verkleinen en scrollen kunnen worden ingezien.
  • Dat deze optimale situatie op veel verschillende internetapparaten wordt gecreëerd.
  • De layout van deze webpagina’s die met responsive webdesign zijn gemaakt moet ook makkelijk aangepast worden aan de omgeving waarin die lay-out vertoond wordt.

Technische aspecten van responsive websiteontwerp zijn:

  • Dat er een flexibel grid wordt gebruikt: dat er dus pagina-elementen vergroot en verkleind worden in relatieve units, niet in absolute meetbare bestandgroottes.
  • Ook flexibele afbeeldingen spelen hierin een rol: zo worden ze niet vertoond buiten het element van de site waarin ze zijn opgenomen
  • Media queries geven de webpagina die is gemaakt met responsive webdesign in gedachten een indicatie van de afmetingen van het apparaat waarop de site wordt geladen. De breedte van het scherm wordt vaak als uitgangspunt genomen. Ook dingen als de pixeldichtheid van het scherm zijn interessant voor een site die draait op responsive webdesign. Zo kunnen er bijvoorbeeld afbeeldingen op een hogere resolutie geladen worden.

Kortom is dit echt de techniek van deze tijd, responsive webdesign: het past perfect in een tijdperk waarin we constant op het internet zitten en dat op allerlei verschillende apparaten doen. Een site die het niet goed doet op een smartphone of tablet, wordt al vaak als onprofessioneel gezien, daarom is het van groot belang dat bedrijven en organisaties responsive webdesign gebruiken om hun bedrijf te representeren. Professionalisme is een van de belangrijkste imago-aspecten van organisaties. Wanneer een klant vertrouwen heeft in hoe u de zaken aanpakt, dan koopt hij sneller bij u. zulk vertrouwen kunt u creëren door promotiezaken goed voor elkaar te hebben, en daar hoort een perfect werkende site die ook nog eens mooi en overzichtelijk is vormgegeven absoluut bij. Responsive webdesign is dus een must voor iedere organisatie die mensen aan zich wil binden: of het nou een commerciële of non-commerciële instantie is. Voor vrijwel iedereen is het dus van belang dat responsive websitedesign wordt gebruikt tijdens het bouwen van een internetsite. Wacht dus niet langer, en investeer in een goede pagina.

Voor meer info : http://www.theinternetone.nl/wat-is-responsive-webdesign/