Webcollection
Image default
Kinderen

Fietsen is beter voor je gezondheid dan een auto

Fietsen is beter voor je gezondheid dan een auto

Fietsen is beter voor je gezondheid dan het gebruik van de auto. Je denkt misschien dat een damesfiets 28 inch een stuk gevaarlijker is dan autorijden, maar dat is het niet. Fietsen is eigenlijk veiliger dan autorijden omdat je beter kunt zien wat er om je heen gebeurt. Fietsen zorgt ook voor meer beweging in vergelijking met wandelen of autorijden.

Goed voor je hersenen en humeur

Fietsen is ook goed voor je hersenen en je humeur. Als je vatbaar bent voor depressie of angst, kan fietsen die symptomen helpen verlichten. Dat komt omdat het je serotonineniveaus kan verhogen en het cortisolniveau kan verlagen. Serotonine wordt beschouwd als het feelgood-hormoon en het cortisol is gekoppeld aan stress. Als je je al gelukkig voelt, kan fietsen je nog gelukkiger maken. Het is een activiteit met weinig impact die je bloed laat stromen terwijl je je gewrichten niet teveel belast. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig sporten, meer kans hebben om positieve emoties te voelen in hun dagelijkse leven dan mensen die helemaal niet sporten. Je kunt al je fietsuitrusting eenvoudig in je tote bag met rits stoppen zodat je zorgeloos van de dag kunt genieten.

Leuke fietstochten maken met je vrienden en familie

Je kunt leuke fietstochten maken met je gezin. Als je kinderen hebt, kun je samen fietstochten maken. Hier zullen ze zeker dol op zijn. Je kinderen zullen plezier hebben, en jij zult er zijn om ze te laten zien hoe ze het moeten doen. Je kunt ook samen met je partner fietstochten maken. Jullie twee kunnen het huis uit en samen genieten van een frisse neus. Op deze manier kun je lekker door de natuur fietsen en nieuwe omgevingen verkennen. Het is ook een geweldige manier om aan lichaamsbeweging te doen terwijl jullie samen tijd doorbrengen. Maak ook eens een leuke fietstocht met vrienden. Het is een geweldige manier om tijd buitenshuis door te brengen zonder ergens heen te hoeven rijden met de auto of transportkosten te betalen. Fietsen langs het strand is ook een leuke ervaring. Als je een strandtas groot meeneemt, kun je al je strandspullen makkelijk meenemen.

Helpen om af te vallen en fit te worden

Fietsen is een oefening met weinig impact, dus je hoeft je geen zorgen te maken over blessures aan je gewrichten. Het is ook goed voor de knieën en enkels, dus het kan een geweldige manier zijn voor mensen die gewrichtsproblemen hebben. Fietsen kan mensen met artritis helpen om om weer fit te worden. Fietsen is ook goed voor het hart en de longen, wat betekent dat regelmatig fietsen ziekten zoals hartaandoeningen maar ook diabetes kan helpen voorkomen. Fietsers met overgewicht moeten zich bewust zijn van hun body mass index. Dit komt omdat fit worden kan betekenen dat ze eerst wat gewicht moeten verliezen voordat ze regelmatig of met hogere snelheden gaan fietsen. Fietsen is dan ook nog steeds goed om te helpen gezond te worden door de spiertonus te verbeteren en de bloeddruk te verlagen, ook als je al een ideale body mass index hebt.