Webcollection
Image default
Media

Wat is een VPN?

Wil jij graag weten Wat een VPN is? Een VPN staat voor Virtual Private Network en wordt gebruikt om je IP adres om te leiden. Hiermee zorg je ervoor dat er van buitenaf niet gezien kan worden wat je locatie is.

 

Wat is VPN?

Een VPN (virtual private network) heeft alles te maken met je privacy en veiligheid op het internet. De Cybercriminaliteit in de wereld neemt dagelijks toe en daarom is het belangrijk om te weten wat een VPN is en waarom je het zou moeten gebruiken.

Door je IP adres om te leiden met een VPN, hoef jij er niet bang voor te zijn dat hackers de weg naar jouw PC kunnen vinden.

Daarnaast zorg je er met een VPN ook voor dat je privacy wordt gewaarborgd. Dat komt vooral omdat je identiteit op het internet met een VPN wordt verborgen.

Er zijn verschillende soorten Virtual private networks om te kiezen. Het belangrijkste is dat de provider betrouwbaar is en dat de snelheid van je internet er niet onder gaat lijden.Bij een gratis VPN is dat vaak niet het geval betaalde versies zijn over het algemeen wel betrouwbaar en snel.