Webcollection
Image default
Mode en Kleding

Eeuwig in de mode: de pet

Vroeger kreeg je door je ouders vaak een petje op je hoofd geduwd, wanneer je buiten wou spelen en de zon scheen, wanneer je naar zee of een zwembad ging of gewoon omdat een kind met een petje ontzettend schattig is. Wat er hierna met het dragen van petten gebeurd hangt van kind tot kind af. Sommigen gaan het stom vinden en weigeren er een te dragen, ookal schijnt de zon heel fel en weten ze dat ze het beter wel zouden doen. Anderen vinden het erg ‘cool’ en dragen ze bijgevolg overdag, ’s avonds, binnen én buiten.

Buiten het functionele is de pet ook uitgegroeid tot een mode statement. Vroeger zag je mensen met petten in discotheken en op rave feesten. Ook in de rock maakte de pet een intrede als rock ‘n roll hoofddeksel en in de hiphop was het in om een bepaald model pet te dragen. In de modewereld zagen we petten opduiken op catwalks en in magazines, waar modellen ze droegen bij een designer outfit. 

Petten hebben dus al een gevarieerde geschiedenis, maar ook vandaag zijn ze nog steeds erg hot. Als je op festivals om je heen kijkt, zie je duizenden petten in de mensenmassa en op vakantie zal je al snel een pet dragen tegen de zon en gewoon omdat het er erg leuk uitziet. Het is ook terug een trend geworden bij meisjes om petten te dragen als mode item. Je ziet meisjes die met petten gaan shoppen en in de stad gaan. Ook op instagram zie je de pet vaak verschijnen op foto’s van meisjes die hun outfit tonen. Meisjes kiezen vaak voor een specifiek model: een trucker pet. Die heeft ongeveer hetzelfde model als een baseball pet, met een gebogen klep, een button bovenop en is gemaakt uit vijf à zes vlakken.

Kortom, de pet is terug van nooit weggeweest!

Voor meer info : https://www.snapbacks.nl

Gerelateerde artikelen

De stoerste cowboy boots van dit moment

Wanneer draag je een regenjas?

Opticien Optiek Verhoeven in Eindhoven: ook voor de kantoorbril