Waarom komen Havaianas slippers vandaan?

Webcollection

Havaianas (het Portugese woord voor ‘Hawaiians’) zijn de merknaam voor een lijn teenslippers die in Brazilië worden gemaakt.

De slogan voor Havaianas is “The Real Ones”, wat suggereert dat alle andere teenslippers een knock off zijn. Het is heel goed mogelijk, want ze bestaan al sinds 1962.

Havaianas slippers zijn iets duurder dan de gemiddelde teenslippers – die over het algemeen minder dan €5 per paar zijn.

Aan de andere kant, Havaianas verkopen meestal voor tussen de €15 en €30 per paar.

Havaiana’s zijn geïnspireerd op Japanse Zori sandalen die gemaakt zijn van stoffen riemen en rijststrozolen. Je zult het getextureerde rijstpatroon op de zolen opmerken als een belangrijk kenmerk van deze teenslippers.

Nou, Havaianas begon zich al in 1970 te onderscheiden van neppers toen ze een commercial lanceerden waarin stond dat “ze hun vorm niet verliezen, ze niet stinken en de bandjes niet loskomen”, in tegenstelling tot andere slippers.

Sinds de jaren ’90 zijn de Havaiana’s het hoogtepunt van de teenslippermode en worden ze vaak genoemd in modetijdschriften als er nieuwe prints, kleuren en modellen aan het assortiment worden toegevoegd.

Zou je geloven dat ze zelfs een lijn Havaianas voor baby’s hebben? Onder een speciale samenwerking met juwelier H. Stern was er ooit een lijn van Havaianas met een gouden afwerking, ingebed in diamanten.

Een persoonlijke favoriet is de strakke Havaianas FIT-lijn die een enkelbandje aan de achterkant van de teenslipper toevoegt, voor een meer aangeklede look en een beetje extra ondersteuning.