Webcollection
Image default
Onderwijs

Hiphop Dance Workshop

Hiphop Dance Workshops

Hiphop, een bekend cultureel fenomeen onder bijna alle leeftijdscategorien. Kleinkunstig organiseerd al jaren hiphop workshops op middelbare scholen door heel het land en ziet het belang van het bijbrengen van de Hiphop cultuur. Leerlingen door heel Nederland luisteren naar hiphop muziek, echter weten veel leerlingen niet wat hiphop is en waar het voor staat. Veel leerlingen zullen misschien wel geen idee hebben waar hiphop eigenlijk vandaan komt. Om hier alvast even een beeld over te geven, hiphop is een culturele beweging voorkomend uit het Amerikaanse the Bronx die zich in de vorige eeuw hard maakte voor gelijkheid. 

Hiphop fungeerde voor een lange tijd als tegengeluid en was hierdoor vaak politiek beladen. Hiphop kreeg hierdoor vaak een negatief stigma en werd door velen gezien als iets negatiefs en niet iets waar je je mee moest associeren. Over een lange periode is het beeld over hiphop redelijk verandert, echter kijken bepaalde groepen nog altijd neer op de hiphop industrie. 

Dans workshop

De fout die veel mensen ook maken is denken dat hiphop slechts muziek is, niets is minder waar. Hiphop is muziek, kunst, theater en dans. Kleinkunstig geeft onder andere de workshops Hiphop Dance. Tijdens de Workshop Hiphop Dance leren de leerlingen de ins en outs van de hiphop dans en gaan ze aan de slag met het maken van hun eigen choreografie. Tijdens deze workshop leren de leerlingen veel over dans, daarnaast leren ze hoe het is om te dansen voor mensen die je al kent. Soms kan het namelijk erg spannend zijn voor leerlingen om buiten hun comfort zone te stappen en aan de zichzelf op die manier te uiten. 

Naast de workshop Hiphop Dance heeft Kleinkunstig nog een heel aanbod vol andere, interessante workshops die ook op uw school gegeven kunnen worden. Werp vooral eens een blik op onze website. 

https://kleinkunstig.nl