Webcollection
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je op vakantie moet gaan naar Venetië met een huurauto

Venetië is een prachtige stad in het noordoosten van Italië en de hoofdstad van de regio Veneto. De stad is gebouwd op 118 kleine eilanden, gescheiden door een netwerk van kanalen en met elkaar verbonden door meer dan 400 bruggen. Deze eilanden vormen de ondiepe Venetiaanse lagune en worden omsloten door de mondingen van de Po en de Piave.

Deze oude stad van koepels en torenspitsen rijst op uit de Adriatische Zee en is een perfecte vakantiebestemming. De stad bruist van het leven en staat bekend om haar prachtige kunst en architectuur, met vele eigentijdse bars, cafés en restaurants. Als je wilt genieten van het verkennen van Venetië, is het huren van een auto het beste wat je kan doen. Met een huurauto kan je van de ene plaats naar de andere rijden zonder je zorgen te maken over welk lokaal vervoer je moet gebruiken.

Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Venetië en je kan gemakkelijk de autoverhuurdiensten vergelijken, hetzij online of zelfs in je hotel in Venetië. Een vergelijking van autoverhuurdiensten zal je helpen bij het vinden van een goedkope huurauto en aanbiedingen, lees meer en boek hier: https://www.autoitaly.nl/nl-luchthaven-venetie-marco-polo/#/searchcars. Vergelijk de autoverhuurbedrijven zoals Dollar, Firefly, Europcar, Alamo, National, InterRent, Budget, Green Motion, Avis, Hertz, Thrifty, Surprice, Flizzr, Goldcar, Sixt, Enterprise, etc. Het zal je verbazen dat de meeste toeristen een huurauto gebruiken om zich in Venetië van de ene naar de andere plaats te begeven, ondanks het feit dat er gondels beschikbaar zijn om je naar de belangrijkste toeristische plekken te brengen.

Nu je klaar bent om Venetië te verkennen, zijn hier de top 5 redenen om deze prachtige stad te bezoeken.

1. Ga terug in de tijd

Als je in Venetië bent, heb je het gevoel dat je terug in de tijd bent gegaan. De stad kent een aantal van de strengste wetten op het gebied van historisch behoud. De meeste gebouwen in Venetië dateren uit de 13e tot de 18e eeuw, terwijl de kanalen er nog net zo uitzien als in de tijd van Napoleon.

2. Kunst- en architectuurschatten

Venetië staat vol met ongelooflijke voorbeelden van kunst en architectuur. Je kan een boottochtje maken over het Canal Grande om getuige te zijn van enkele oude en prachtige paleizen geplaveid met mozaïeken en marmer. Veel kleine kerken hebben schilderijen van meesters als Carpaccio, Tintoretto, en Bellini. Elk jaar worden in Venetië vele internationale architectuur-, film- en kunstbeurzen gehouden.

  1. Verbreek de verbinding met je telefoon

Je kan met geen enkele technologie de weg vinden in het labyrint van Venetië. Je zal de weg moeten vragen of Venetië moeten verkennen door te verdwalen. De vele verborgen paden en sluipweggetjes brengen je naar enkele van de mooiste plekjes van de stad. Dus leg je telefoon weg, parkeer je huurauto in het centrum van de stad en trek je wandelschoenen aan om de schoonheid van Venetië te ontdekken.

4. Heerlijk eten

Eten is een serieuze zaak voor Italianen en op de Rialto-markt in Venetië staat je een culinaire traktatie te wachten. Als havenstad is Venetië beroemd om zijn zeevruchten, die door de plaatselijke vissers vers aan tafel worden gebracht. Als je hier gaat eten, krijg je een aantal spectaculaire gerechten aangeboden.

5. Beleef de café- en barcultuur

De koffie wordt ’s morgens meestal aan de bar in Venetië gedronken. Je krijgt er ook een zoete koek of croissant bij. Tegen het einde van de dag gaan de inwoners liever naar de kanalen en de waterkant om te genieten van een drankje en een hapje. Er zijn veel buitenbars in de smalle en kronkelige steegjes van Venetië die je niet mag missen.

https://www.autoitaly.nl/

Gerelateerde artikelen

Camping Le Parage in Noordwijk

Als single mooie avonturen beleven tijdens goed georganiseerde groepsreizen

Een onvergetelijke stedentrip naar Praag