Auto importeren? Houd rekening met de invoerrechten!

Bent u van plan om een auto te importeren? Houd dan rekening met de invoerrechten! Maar het geregel dat hierbij komt kijken, levert veel rompslomp op. Daarom is het slim om een specialist in te schakelen. Deze kan de door u gewenste klassieke auto invoeren. Kies hierbij voor een bedrijf dat de nodige kennis heeft van invoerrechten en de kosten die komen kijken bij het importeren van auto’s. Natuurlijk is het niet alleen mogelijk om auto’s te importeren, maar kunnen ook motoren en oldtimers geïmporteerd worden. De uiteindelijke prijs die u betaalt voor de auto, zal bestaan uit verschillende onderdelen zoals de transportkosten, BTW, aankoopprijs en invoerrechten. Natuurlijk wilt u niet te veel betalen; kies daarom altijd voor een bedrijf dat eerlijke prijzen hanteert.

Verzeker uw auto na het importeren goed

Natuurlijk moet een geïmporteerde auto ook verzekerd worden. Daarom is het aan te raden om uw auto te laten importeren door een autohandelaar. In dat geval dient ook het transport verzekerd te worden. Zo weet u zeker dat als er bijvoorbeeld een schip in zwaar weer terechtkomt, het beschadigd raakt. Natuurlijk gebeurt dit zelden en verloopt het vervoer van het voertuig vrijwel altijd vlekkeloos. Natuurlijk wilt u verzekerd zijn tegen onvoorziene schade als u een auto laat invoeren. Gaat u in zee met een professioneel auto import bedrijf, dan kunt u hier ook vrijwel altijd een verzekering afsluiten. Deze verzekering eindigt dan zodra u de auto in het bezit heeft.

Auto invoeren: wat moet er allemaal geregeld worden?

Gelukkig hoeft u niet alles te regelen op het gebied van een auto invoeren. Een specialist doet dit graag voor u. Een auto importeren vereist namelijk de nodig kennis van zaken. Nadat de auto geïmporteerd is, moet deze worden voorzien van een Nederlands kenteken. Het is belangrijk dat dit geregeld wordt. Dit kenteken en de auto moet dan ook geregistreerd staan bij het RDW. Daar wordt ook gecontroleerd of de geïmporteerde auto mag worden toegelaten op de Nederlandse wegen. Daarnaast moet de auto ook worden aangegeven bij de douane. Dit kan het specialistische bedrijf in auto import voor u regelen.

Voor meer info :