Webcollection
Image default
Vervoer en transport

Op welke plek laat je het reservewiel van een aanhanger?

Het is altijd handig om een extra wiel mee te nemen als je op pad gaat met een aanhanger. Hoe vervelend is het dat je met je spullen op de aanhanger langs de weg staat met een lekke band. Het is daarom handig om reservewiel te plaatsen op de aanhanger, maar waar en hoe doe je dat eigenlijk? Dit is wat er in deze blog wordt besproken.

Is een reservewiel verplicht?

Het is in Nederland en in andere Europese landen niet verplicht om een reservewiel te hebben. Ook zie je steeds minder auto’s zonder een reserveband. Wat op zich raar is, want het is in sommige landen in Europa wel verplicht om een reserveband voor de auto mee te nemen. Ondanks dat het niet verplicht is om een reservewiel mee te nemen, is het wel ontzettend handig en een reservewiel hoeft geen ruimte in beslag te nemen op de aanhangwagen. Het is vooral handig als je langere afstanden gaat overleggen met een aanhanger.

Waar kan je een reservewiel monteren?

Er zijn verschillende plekken waar je een reservewiel kan monteren. Je kan er natuurlijk voor kiezen om deze vast te zetten in de aanhanger, maar dat is zonde van de ruimte. Daarom zijn er ook ander manieren. De eerste manier is onder de laadvloer. Je kan het reservewiel onder de vloer van de aanhanger plaatsen en zo heb je er geen last van. Een hele mooie plek ook. Verder kan je ook op de zijkant van de aanhanger een reservewiel plaatsen en kan je er voor kiezen om een reserve wiel op de voorkant plaatsen. De laatste mogelijkheid is om het wiel op de plak van een disselkist te plaatsen. Je kan er voor kiezen om geen disselkist aan te schaffen en daar een wiel in de plaats voor te monteren op de dissel. Ook kiezen om een reservewiel te plaatsen in een disselkist. Je kan namelijk een disselkist kopen met grotere afmetingen waar genoeg ruimte is om reserveonderdelen te plaatsen. Deze kisten kan je ook makkelijk op slot doen, en zo hoef je niet bang te zijn dat een reservewiel wordt gestolen.

Kies voor gemak!

Zoals eerder is besproken kan je een wiel plaatsen onder de vloer van de aanhanger. Dit is natuurlijk mooi weggewerkt, maar het is wel onhandig om te pakken als je het nodig hebt. Het is daarom dat je beter kunt kiezen voor een andere plek. Het belangrijkste is dat je geen ruimte in beslag neemt met je wiel en dat je het wiel er makkelijk bij kan pakken.