De oorsprong van Torres wijn ligt in het zuiden van Europa

Bent u bekend met Torres wijn? Dan weet u vast en zeker dat het zijn oorsprong vindt in Spanje. Het familiebedrijf Miguel Torres is inmiddels uitgegroeid tot een van dé grootheden in de wijnwereld. Het bedrijf beschikt over vele hectaren eigen wijngaarden in Spanje, maar ook ver daarbuiten, zoals in Chili en Californië. Torres wijn wordt gemaakt met veel toewijding en perfectie. Bovendien wordt er veel gevarieerd met druiven. Torres wijn is inmiddels verkrijgbaar in meer dan 120 landen wereldwijd. Zo ook in Nederland bij Wijnhuis Oss. Hier worden verschillende wijnen, waaronder Torres wijn en Primitivo rode wijn, met de grootste zorg geselecteerd. De Torres rode wijn heeft een weelderige, volle en kruidige smaak en de witte daarentegen heeft een frisse, maar toch lichtkruidige smaak.

Torres wijn of Primitivo rode wijn proeven? Bezoek een proeverij!

Bent u al eens bij een wijnproeverij geweest met collega’s, vrienden of familie? Nee? Dan is het raadzaam om eens bij een gewaardeerd wijnhuis langs te gaan. Iedere maand kunt u Wijnhuis Oss binnenlopen om heerlijke witte, rode of rosé wijn, van bijvoorbeeld Torres of Primitivo, in een bepaald thema te proeven. Naast dat u de wijnen kunt proeven, komt u veel te weten over de oorsprong van de wijnsoort, zoals het land van herkomst en de druivensoort. Bovendien weet u na een wijnproeverij exact welke wijn bij welk gerecht past. Iedere wijn heeft namelijk een andere smaak en afdronk, waardoor de ene wijn beter past bij een kaasplankje en de ander bij de barbecue.

Primitivo rode wijn: overheerlijke rode wijn van de Primitivo druif

Lekkere wijnen halen wijnliefhebbers vanzelfsprekend niet bij de plaatselijke supermarkt. Deze gaan langs een gewaardeerd wijnhuis. Of bestelt eenvoudig bij in een gewaardeerde webshop. Primitivo rode wijn wordt gemaakt van de gelijknamige druif, de Primitivo druif. Deze druiven zijn afkomstig uit het uiterste zuiden van Italië, namelijk in de omgeving van Puglia. Rode wijn van het druivenras Primitivo valt ontzettend in de smaak bij wijnliefhebbers en brengt heerlijke wijnen voort. Wanneer u op zoek bent naar rode, witte of rosé wijn van vooraanstaande merken als Primitivo of Torres, bezoekt u een winkel die wijnen met zorg selecteren. Een echte specialist is Wijnhuis Oss waar u zelfs online uw gewenste wijnen kunt bestellen.

Voor meer info :