Webcollection
Image default
Winkelen

Oude kleding weggooien is zonde; een naaimachine kopen is dé oplossing

Een naaimachine kopen is de oplossing als u het zonde vindt om oude kleding weg te gooien. Iedereen bereikt op een gegeven moment een punt dat de klerenkast uitpuilt van de kleding. Het is dan een goed idee om die kledingkast eens grondig uit te zoeken. Er zijn genoeg manieren om oude kleding te hergebruiken.

Hernieuw uw garderobe

Beschikt u over een naaimachine of wilt u er een kopen? Een naaimachine van Ricken’s Naaimachinehandel biedt eindeloos veel mogelijkheden om uw garderobe te updaten. Helemaal in de tijd dat we veel thuiszitten door de huidige situatie. U kunt bijvoorbeeld oude broeken hergebruiken door hier korte broeken van te maken, van meerdere kledingstukken één kledingstuk maken of een te groot geworden broek innemen. Een naaimachine kan u enorm helpen om uw kleding nieuw leven in te blazen.

Of maak gebruik van andere mogelijkheden

Wilt u geen naaimachine kopen en dus geen eigen kleding maken? Er zijn dan diverse andere mogelijkheden. Zo zijn er veel goede doelen, zoals het Leger des Heils, die staan te springen om oude kleding. Verspreid over Nederland staan een aantal containers waar u uw oude kleding in kunt gooien en ze zo een tweede leven kunt geven. Oude kleding kunt u ook afgeven bij opvanghuizen voor bijvoorbeeld daklozen. U kunt er ook voor kiezen om uw kleding om te ruilen voor andere kleding. Bijvoorbeeld als u veel kinderkleding over heeft die uw kinderen ontgroeid zijn, maar verder nog van prima kwaliteit zijn. U kunt kleding ruilen in uw eigen omgeving, maar er bestaan ook winkels en websites voor. Hecht u veel waarde aan een kledingstuk, maar ziet dit er niet meer representatief uit? Koop of leen dan een naaimachine en repareer of geef een nieuwe draai aan uw favoriete T-shirt.

Tover uw kleding om tot een compleet nieuw item

U kunt er ook voor kiezen om van uw oude kleding andere spullen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een oude sok om er vervolgens met wat vulling en knopen een knuffel van te maken voor uw kind. Of gebruik oude kleding om uw boeken te beschermen of maak mondkapjes voor wanneer het verplicht is in het openbaar vervoer. Wanneer gaat u een naaimachine kopen en aan de slag met uw oude kleding? 

https://www.ricken.nl/