Webcollection
Image default
Woning en Tuin

Alarmsystemen

Veel mensen die vermoeden dat ze weleens bestolen kunnen worden interesseren zich in alarmsystemen. Is de inhoud van uw huis ook interessant voor dieven? Denk er dan eens over na of het geen tijd wordt voor wat meer beveiliging dan een goed deurslot. Het is moeilijk om inbrekers buiten te houden, maar alarmsystemen bieden u wat goede sloten niet kunnen:

–          Ze schrikken potentiële dieven af: wanneer een inbreker ziet dat er een inbraaksysteem van een gerenommeerd beveiligingsbedrijf is geïnstalleerd in uw woning zal hij of zij niet geneigd zijn om uw woning te betreden.

–          Ze zorgen ervoor dat er gelijk alarm wordt geslagen bij een inbraak: de pakkans is dan ook veel groter bij inbraken waar een beveiligingssysteem is betrokken.

Verschillende alarmsystemen

Maar welk systeem zou u dan moeten installeren? Wat voor materialen zijn er eigenlijk? Meestal wordt er gekozen voor een combinatie van verscheidene detectoren in het huis. U kan hierbij denken aan:

–          Infraroodsensoren die veranderingen in temperatuur meten.

–          Magneetcontacten of Reed-contacten: ze kunnen meten of een deur of raam opengaat.

–          Trildetectoren: deze apparaten reageren op de trillingen die veroorzaakt worden als er bijvoorbeeld een kluis wordt doorboord of een muur wordt uitgebroken.

Door de installatie van dit soort apparaten kunt u uw woning beveiligen: huis van uw spullen maar natuurlijk ook van uzelf en uw partner en kinderen.

Installeren alarmsystemen

Zorg ervoor dat wanneer u een systeem laat plaatsen door een bedrijf, dat het bij de VEB of BORG is aangesloten. U wilt natuurlijk niet dat u juist dieven in huis haalt als u een alarmsysteem laat installeren. Kies verder voor een installatie die goed is aangepast aan uw situatie en woning: maatwerk is nog altijd het beste werk, zeker op dit gebied.

Voor meer info : http://www.smartalarm.nl/