Webcollection
Image default
Woning en Tuin

De rotanlamp bovenaan het lijstje met de mooiste sfeerlampen

Wat is het toch gezellig om in de wintertijd met je gezin op de bank te kruipen onder het genot van warme chocolademelk en de favoriete familiefilm. Buiten wordt het steeds vroeger donker, dus je zet de sfeerverlichting in om nog meer gezelligheid in huis te halen. Uiteraard met een versierde kerstboom en de nodige decoratie die je in de feestelijke stemming brengen.

Zeker in de donkere maanden is een mooie sfeerlamp in huis een musthave. Je wilt de nadruk leggen op gezelligheid en samenzijn en dat bereik je niet met een felle tl-lamp aan het plafond. In deze blog behandelen we de 5 mooiste lampen die je aan je interieur wilt toevoegen. En stiekem willen we alvast heel graag verklappen dat de rotanlamp op nummer 1 eindigt. Wat er zo bijzonder is aan de rotanlamp, dat ontdek je in deze blog.

1. De rotanlamp

De absolute nummer 1 in de top 5 met de mooiste lampen voor in huis is als je het mij vraagt de rotanlamp. De rotanlamp is een bijzonder stukje kunst dat je aan het plafond of aan de muur kunt hangen en waar zoveel sfeer van afkomt. Als het licht niet brandt, heb je een prachtig ontwerp van rotan dat met zijn speelse vormgeving in je interieur prijkt. De natuurlijke materialen zorgen voor rust en maken dat de lamp in iedere stijl past. En zet je de schakelaar om, dan komt de lamp letterlijk tot leven. Het licht schijnt heel mooi door het materiaal heen en laat een vrolijk en luchtig lichtspel achter op het plafond of de muur. Echt een eyecatcher die in iedere huishouden thuishoort. Bovendien is de lamp ook heel mooi te combineren met vergelijkbare lampen, die je groepeert aan het plafond. Wat dacht je van een mooie bamboelamp die je naast je rotanlamp ophangt, dat effect zal prachtig zijn.

2. Lampen met messing staander

De voet van een lamp is toch wel een heel belangrijk onderdeel dat in het ontwerp de aandacht verdient. De voet is immers erg bepalend voor de stijl van de lamp en hoe die in het interieur tot zijn recht komt. En hoe krijg je dat beter voor elkaar dan met messing. Een mooie goudkleurige basis van de lamp waar het licht mooi op reflecteert.

3. Gekleurd glas

Als je het net even anders wilt aanpakken, kun je kiezen voor een lamp met gekleurd glas. Een uniek item waar je sfeervolle effecten mee creëert. Pak het niet al te bont aan met felle kleuren, want je wilt van je woonkamer geen discotheek maken. Ga voor subtiele en zachte kleuren of voor een mooi donker rookglas waar het licht zacht doorheen schijnt. Koop je een glazen lamp, zet die dan wel neer op een veilige plek. Want in tegenstelling tot een rotanlamp, loop je met glas veel meer risico dat een ongeluk met de lamp resulteert in een glazen slagveld op de vloer.

4. Een lamp met melkglas

Melkglas is een bijzonder materiaal waar licht heel mooi doorheen schijnt. Het witte glas waar vaak unieke bewerkingen op zijn aangebracht, zorgt voor een fijne sfeer in huis. En staat het licht niet aan, dan is de lamp nog steeds een lust voor het oog. Heel anders dan de rotanlamp is deze lamp massief, maar daarom niet minder sfeervol.

5. De bollamp

Een bollamp is lang niet meer alleen een alledaagse witte bol voor aan het plafond. Althans, dat is waarschijnlijk je eerste associatie als je aan deze lamp denkt. Het ontwerp van de bollamp is veelzijdig, waardoor je allerlei keuze hebt. Wat dacht je van een bollamp met een hele mooie voet of het glas dat gedecoreerd is met mooie opdrukken en geslepen bewerkingen?

Een rotanlamp kiezen die de sfeer in je interieur bepaalt

Richt je je woonkamer alleen in door de kleuren op de muur te bepalen en je meubels en accessoires uit te kiezen, dan zie je een belangrijk onderdeel over het hoofd. Lampen zijn een essentiële factor in het bepalen van de stijl in huis, dus neem ook die zeker mee wanneer je aan de inrichting werkt. Hoe weet je nu welke rotanlamp je wilt kiezen voor in jouw interieur? En welke lampen wil je nog meer toevoegen? Bepaal op basis van onderstaand stappenplan waar in huis jij sfeerverlichting wilt.

Maak een plattegrond van de ruimte die je wilt aanpakken.

Bepaal waar op de plattegrond vaak iemand zit. Denk daarbij aan de eettafel, de bank of de speelhoek.

Maak onderscheid tussen plekken die het meest gebruikt worden en die bijna niet gebruikt worden.

Kies nu op welke plek je een lamp wilt en of je daar behoefte hebt aan één of meer lichtbronnen.

Tot slot bepaal je wat voor lichtsterkte er nodig of gewenst is en welke sfeer je ermee wilt bereiken. Op basis van die keuze plaats je de rotanlamp op de gewenste plek.

Is het je gelukt een lichtplan te maken op basis van deze stappen, dan kun je heerlijk vertoeven in een sfeervolle omgeving. De rotanlamp hangt stijlvol op zijn plek en je hoewel het buiten nog niet erg donker is, zet je het licht alvast aan om er optimaal van te genieten.

https://www.littlelofts.nl/shop/lampen/rieten-rotan-lamp/