Webcollection
Image default
Woning en Tuin

Echt vakmanschap: glas polijsten!

Glas polijsten is geen mogelijkheid waar veel mensen vanaf weten. Dat is zonde, want het kan met succes ingezet worden om glas en ramen een boost te geven. Neem nou een mooi aquarium in de woonkamer. De vissen hebben allerlei verschillende kleuren, er groeit koraal in maar dit alles is amper te zien door viezigheid en krassen in het glas. De schade aan het glas zorgt voor dofheid en dit kan gemakkelijk opgelost worden. Glasfiks International Glasrenovatie heeft zich gespecialiseerd in het polijsten van glas. Door met de juiste apparatuur het glas te bewerken, oogt het glas veel helderder en weer als nieuw.

De voordelen van glas polijsten

Glas polijsten kan op elke glassoort toegepast worden, of het nu om gelaagd-, gehard of dubbelglas gaat. Dit is een groot voordeel omdat het dus niet uit maakt over welke glassoort u beschikt. Bij het polijsten van glas is er geen sprake van glas vervanging. Er hoeft dus geen nieuw glas op maat gemaakt en besteld te worden. Het aanwezige glas wordt door een expert onder handen genomen en gerenoveerd. Doordat men niet hoeft te wachten op nieuw glas, kan de expert meestal gelijk aan de slag om het glas in een perfecte staat terug te krijgen.

De werkwijze bij glas polijsten

Een glas-expert zorgt ervoor dat het te polijsten glas zorgvuldig wordt schoongemaakt. Om het glas te behandelen wordt er met een speciale polijstkop op een boormachine gewerkt. Op de kop van de boormachine wordt door de vakman wat polijstpasta gesmeerd. De pasta wordt in kleine hoeveelheden over het glas gewreven. De krassen worden door het inzetten van een roterende beweging grondig weggepoetst. Doordat de polijstmachine warmte afgeeft is het belangrijk dat er een fles water bij de hand wordt gehouden ter verkoeling. Sommige glassoorten zijn namelijk minder goed bestand tegen hitte, waardoor het glas zou kunnen scheuren of breken. De vakmannen van Glasfiks International Glasrenovatie beschikken over uitgebreide kennis en ervaring, zodat uw glas met zorg wordt behandeld.

https://www.glasfiks.nl/