Heeft uw gazon een zitmaaier nodig?


Er zijn vele soorten grasmaaiers en de zitmaaier is er hier één van. Maar in welke gevallen kan uw gazon een dergelijke maaier gebruiken? Dat is een afweging die u zelf zult moeten maken. Over het algemeen wordt gesteld dat u voor gazons met een oppervlak van meer dan 400 vierkante meter beter kunt kiezen voor een zitmaaier. Dit in verband met de fysieke inspanning die u zou moeten doen wanneer u een normale maaier gebruikt.

Dit hangt echter ook van uzelf af. Misschien vindt u het maaien van het gras een fijne activiteit om uit te voeren en houdt u van de extra beweging. Dat u er veel tijd aan kwijt bent, neemt u op de koop toe. Maar wist u dat een zitmaaier u het leven vele malen gemakkelijker kan maken? Bij echt grote gazons kunt u eigenlijk niet meer zonder. Hieronder wordt opgesomd waarom dit zo is.

De voordelen van een zitmaaier

Voor grote gazons zijn er geen betere maaiers dan zitmaaiers. U kunt nu vele malen sneller uw gras maaien zonder dat de fysieke inspanning te groot is. U kunt namelijk comfortabel achter het stuur plaatsnemen, terwijl u bepaalt waar de maaier naartoe gaat. Bovendien heeft u de keuze uit een groot aanbod. Zo is er voor ieder wat wils.

Ten eerste zijn er de twee belangrijkste typen zitmaaiers waar u uit kunt kiezen: de frontmaaier of de tuintractor. De frontmaaier heeft een maaidek aan de voorkant en staat bekend om zijn wendbaarheid. Geen obstakel is deze maaier te veel! Daarentegen is de tuintractor vooral geschikt voor vlakke lege velden. Hierbij zit het maaidek in het midden van de machine.

Waar kan ik een zitmaaier kopen?

Als u de meeste keuze wilt hebben voor een scherpe prijs, komt u al snel bij De Kock Machines uit. U bent niet de enige: aan de positieve recensies op Google te zien zijn klanten maar wat tevreden met hun aankopen. Pluspunt zijn vooral de aangename klantvoorwaarden.