Webcollection
Image default
Woning en Tuin

Hoe belangrijk is het om uw gazon goed te verticuteren

Wanneer u ieder jaar een mooi groen gazon wilt hebben is het belangrijk om ook goed onderhoud uit te voeren. Naast het regelmatig maaien van het gazon is het erg belangrijk om je gras goed te bemesten. Elk jaargetijde weer op zijn eigen manier natuurlijk. Ook zult u regelmatig moeten zorgen voor het strooien van kalk op uw gazon wat juist onkruid en mossen bestrijdt en de grond meer zurig maakt. Zure grond is perfect voor gras maar minde goed voor mossen en onkruid. Maar natuurlijk is het nog wel het belangrijkste dat u zowel in het voorjaar als het najaar uw gazon op een goede manier verticuteert. Dit verticuteren kan op verschillende manieren maar het beste met een Tielburger verticuteermachine.

 

Het proces van verticuteren

Verticuteren is het verwijderen van onkruid, mos en vilt die anders het gazon verstikken. Omdat de grond na de winter is verhard en het water minder goed wegloopt zullen er meer kale plekken komen waar mos goed gedijd. Een verticuteermachine zal dus enerzijds het mos en onkruid verwijderen en anderzijds de grond extra beluchten. Hierdoor kan mest en andere voedingstoffen beter de wortels bereiken. De elektrische verticuteermachine zal het meest bekend zijn en is voor een klein gazon prima te gebruiken. Maar heeft u een groter gazon dan is het beter om hier een professionele verticuteermachine te gebruiken. Een machine die dit prima kan is het merk Tielburger. Krachtpatsers in verschillende uitvoeringen die in Duitsland zijn gefabriceerd.

 

Tielburger verticuteermachines

Een tielburger verticuteermachine kunt u bij de vak handelaar bij u in de regio bestellen. Die zijn vaak leveranciers van meerdere Tuin en Park machines. Het type verticuteermachine kan uitlopen van thuisgebruik tot het professioneel bewerken van een sportveld. De verschillende type verticuteermachines zijn uitgevoerd met verschillende motoren, messen en of accessoires. Ook de dieptewerking is verschillend en zal afhankelijk zijn van het terrein wat moet worden bewerkt. Bekijk gerust alle modellen hier bij Donat Van der Horst, de groothandelaar van Tielburger Benelux.

Voor meer info :